Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Δεχθήκαμε επίθεση από 15 φασιστες με την κλασική εμφάνιση και τον τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής, όπως τον ξέρουμε. Προκάλεσαν φθορές στον εξοπλισμό της εκδήλωσης και μας επιτέθηκαν. Μια από τους τραυματιες ήμουν και εγώ». 

Η Αφροδίτη Φράγκου, δημοσιογράφος της «Εργατικής Αλληλεγγύης» και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου ήταν ανάμεσα στους αντιφασίστες που δέχτηκαν επίθεση το βράδυ της Κυριακής στην προγραμματισμένη εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο. Σήμερα το μεσημέρι μίλησε στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε η  ΚΕΕΡΦΑ στο Σύνταγμα με αφορμή των ένα χρόνο από τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής. «Αυτός που φαινόταν να είναι επικεφαλής έδωσε το σήμα της λήξης και οι φασίστες αποχώρησαν εξίσου συντεταγμένα και χαιρέτησαν ναζιστικά. Είναι το μοτίβο των επιθέσεων που γνωρίζουμε», τόνισε. 

Στη συνέντευξη τύπου με κεντρικό θέμα τις φασιστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών, συμμετείχαν οι δικηγόροι πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και θύματα εγκληματικών επιθέσεων, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων και άνθρωποι του κινήματος. 

«Οι χρυσαυγίτες που υπάρχουν στα σχολεία και τις γειτονιές, προκαλούν και στηρίζουν τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, παίρνουν θάρρος από την πολιτική της κυβέρνησης. Αυτό που τους ανοίγει τον δρόμο είναι η πολιτική του ρατσισμού, η πολιτική των κλειστών συνόρων, η πολιτική που πνίγει πρόσφυγες και καταπιέζει μετανάστες», επισήμανε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και συμπλήρωσε πως «δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψει το κλίμα που υπήρχε το 2012, επί Σαμαρά, γιατί αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή». 

«Κοντεύει ένας χρόνος από την ημέρα της καταδικαστικής απόφασης» σχολίασε ο κ. Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. «Όταν μια κυβέρνηση υιοθετεί τον ρατσισμό, τον φασισμό, την αστυνομοκρατία και τον μιλιταρισμο, δικαιώνει όλα αυτά που ασπάζονται οι φασιστες. Έχουμε περιστατικά που έχουν προηγηθεί: η επίθεση στο Λασίθι σε σπίτι Πακιστανών, οι επιθέσεις στον Ασπρόπυργο σε βάρος μεταναστών και μια παρατεταμένη στρατιωτικοποιημένη κατάληψη όπου κρύβονται όπλα και ρόπαλα σε σχολικό συγκρότημα» επισήμανε ενώ τόνισε πως πρόκειται για την πρώτη συντεταγμένη προσπάθεια του Μετώπου Νεολαίας να οικειοποιηθεί πολιτικά την εγκληματική δράση στο Νέο Ηράκλειο. 

Τη σκυτάλη πήρε ο Τζαβέντ Ασλάμ, ο πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η Ενότητα»: «Άλλη μια φορά έχουμε θύματα. Η κυβέρνηση άνοιξε τη πόρτα στο μίσος και τον ρατσισμό και τους δίνει άλλη μία ευκαιρία για να βγουν στο δρόμο. Δε φοβόμαστε». 

«Έχουμε πάρει απόφαση να βγούμε μαζικά στο δρόμο, να γίνουμε ένα με το αντιφασιστικό κίνημα»,  δήλωσε η Εύα Τόγκου, εκπρόσωπος φοιτητικών συλλόγων. Κι συμπλήρωσε: «Δινουμε καθημερινά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μάχη ενάντια στην Κεραμέως που  θέλει να διαλύσει τη δωρεάν δημόσια παιδεία, και ταυτόχρονα ανοίγουμε όλες τις πολιτικές μάχες: στον σεξισμό, τον φασισμό και τον ρατσισμό, έναν ιδεολογικό αγώνα που δεν έχει επιτρέψει ποτέ ένα ναζιστικό μόρφωμα να εμφανιστεί μέσα στις σχολές μας».  

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 3:00 μ.μ. στην Ομόνοια με το διπλό σύνθημα «Στοπ στους φασίστες, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες».