Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αρμόδιος για την αλιευτική πολιτική ορκίστηκε χθες ο Σίμος Κεδίκογλου αντικαθιστώντας τη Φωτεινή Αραμπατζή. Ο γεννημένος το 1963 δημοσιογράφος στο επάγγελμα -γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεδίκογλου και ξάδελφος του συνονόματου, πρόσφατα μεταγραφέντος στον ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (Συμεών).
Σίγουρα η εκλογική του περιφέρεια έπαιξε τον ρόλο της στην υπουργοποίησή του, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί να εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα στελέχη προερχόμενα από τις πυρόπληκτες περιοχές. Πάντως, όπως και άλλοι βουλευτές της Εύβοιας δέχτηκε κριτική ότι δεν βρέθηκε γρήγορα κοντά στους πυρόπληκτους αν και τις τελευταίες 15 μέρες, όπως διαβάζουμε στη σελίδα του στο facebook, είχε αρκετές συναντήσεις με τοπικούς φορείς καταθέτοντας σειρά αιτημάτων στην κυβέρνηση. Μετά την ορκωμοσία του δήλωσε ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να ξαναζωντανέψει η Εύβοια.
Στις 11 Ιουνίου 2013 ανακοίνωσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ από την τότε κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά της οποίας ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος από την εκλογή της ώς το καλοκαίρι του 2014. Μάλιστα, είχε διαγραφεί οριστικά από την ΕΣΗΕΑ στις 31 Ιουλίου του 2013 με απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου, την οποία προσέβαλε δικαστικά ως καταχρηστική και δικαιώθηκε σε πρώτο (2015) και δεύτερο βαθμό (2018).
