Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το τρίτο χάλκινο μετάλλιό της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε η ελληνική αποστολή. Το έφερε ο Δημήτρης Μπακοχρήστος στην άρση βαρών σε πάγκο, αφού αγωνίστηκε στην κατηγορία των 54 κιλών σηκώνοντας 165 κιλά. Το χρυσό μετάλλιο πανηγύρισε ο Κοζάκος Ντεγκτιάρεφ με 174 κ. και το ασημένιο ο Γάλλος Μπουρλόν με 165 κ.

Ο Ελληνας πρωταθλητής, που είχε πάρει χάλκινο και στο Ρίο, έκανε σπουδαίο αγώνα αφού κατάφερε να τελειώσει με τρεις έγκυρες προσπάθειες στα 157, τα 163 και τα 165 κιλά, που του χάρισαν και το μετάλλιο. Μάλιστα έφερε την ίδια επίδοση με τον «ασημένιο» Μπουρλόν, ο οποίος όμως κατά το ζύγισμα βρέθηκε μερικά γραμμάρια πιο ελαφρύς (52,95, αντί 53,10).

Από τις άλλες συμμετοχές της 2ης μέρας των αγώνων, ο 21χρονος Νίκος Παπαγγελής συνέτριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, που ήταν 3:52.546 από τις 31 Ιουλίου 2021 (ΟΑΚΑ) και ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του με επίδοση 3:47.605 κατέλαβε την έκτη θέση στα 3.000 μ. ατομικό πουρσουίτ στην ποδηλασία. Αρχικά είχε βρεθεί 7ος αλλά ακυρώθηκε ο Βέλγος Εβούντ.

Η Ευθυμία Γκούλη, με χρόνο 1.31.57, τερμάτισε 8η στον τελικό των 100 μ. πρόσθιο SB8. Η Γκουλή πέρασε στον τελικό με τον έβδομο καλύτερο χρόνο. Νικήτρια αναδείχθηκε η Ιρλανδή Ελεν Κιν με 1.19.93.

Με χρόνο 3:03.25 η ελληνική ομάδα (Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Αντώνης Τσαπατάκης, Κωνσταντίνος Καραούζας, Μαρία Τσάκωνα) κατέλαβε την 7η θέση στη σειρά και την 11η συνολικά στα 4×50 μ. ελεύθερο.

Στη 12 θέση συνολικά κατετάγη και ο Γεράσιμος Λιγνός, ο οποίος τερμάτισε 6ος στην πρώτη προκριματική σειρά των 100 μέτρων ύπτιο S13 με χρόνο 1:06.76. Ιδια θέση (12η) και για τον Παναγιώτη Χριστάκη, ο οποίος στη σειρά του ήταν τέταρτος στα 200 μέτρα μικτής, με χρόνο 2:56.75.

Στο μεταξύ η νίκη του Χιλιανού Κριστιάν Ντετόνι επί του (Νο 1 στην κατάταξη) Ισπανού Αλβάρο Βαλέρα με 3-0 σετ αναπτερώνει τις ελπίδες του Μάριου Χατζηκυριάκου να προκριθεί, ακόμη και ως πρώτος, από το 1ο γκρουπ της κλάσης 6 της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αρκεί να νικήσει σήμερα τον Ντετόνι (προκρίνονται οι δύο πρώτοι).