ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Αντα Ψαρρά
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Η μαύρη λίστα μας ενεργοποιήθηκε την 1.5.2021 και θα εμπλουτίζεται εφόσον όλοι μέσ από τις διαδικτυακές ομάδες μας καταγγέλλουμε όλοι επωνύμως ΟΛΟΥΣ τους αντιφρονούντες “Δικαστές”. Διότι κάποιοι όλως προκλητικά εμμένουν στη στάση τους ως αντιφρονούντες και κωφεύουν στις επιταγές της κοινωνίας. Μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει… Οποιος “Δικαστής” ανοίγει πόλεμο μαζί μας και με την κοινωνία, θα το μετανιώσει πικρά. ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Ολα τα νόμιμα μέσα είναι στη διάθεσή μας. Αρκεί να βγαίνουμε και να καταγγέλλουμε δημόσια αναφέροντας τα ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ» 

Η παραπάνω ανάρτηση όπως και όσες την ακολούθησαν, με τα πλήρη στοιχεία των δικαστικών λειτουργών, δεν γράφτηκε από καμιά τρομοκρατική οργάνωση. Ούτε οι ονομαστικές προγραφές δικαστών γράφηκαν από τα μέλη κάποιας συλλογικότητας από εκείνες που έχει βάλει στο μάτι όχι μόνο η αστυνομία αλλά και τα στρατευμένα ΜΜΕ. 

Οι άθλιες αυτές ανώνυμες ή και επώνυμες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα ανήκουν στους συνομιλητές του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Τους αγανακτισμένους μπαμπάδες που συνέβαλαν στην κατάρτιση του απαράδεκτου σχεδίου νόμου για τη συνεπιμέλεια, που μπορεί μεν στα λόγια να παραμένει προαιρετική, όμως στις διατάξεις ευνοεί τους οικονομικά εύρωστους πατεράδες που στερήθηκαν με δικαστικές αποφάσεις την από κοινού επιμέλεια και υποχρεώθηκαν στην καταβολή διατροφής. 

Αυτοί οι πολιτισμένοι και ισχυροί οικονομικά «κύκλοι» μπαμπάδων εκτόξευσαν μέσα στο Πάσχα της… αγάπης τις απειλές χωρίς κανένας να ενδιαφερθεί να τους σταματήσει, διεκδικούν συνεπιμέλειες και επιμένουν να θέλουν -τρομάρα μας- να αναθρέψουν τα παιδιά τους με τα προφανή «ιδεώδη» τους.

Προγραφές δικαστών από «αγανακτισμένους» μπαμπάδες

Στη λίστα που ακολούθησε την πρώτη κιόλας ημέρα αναρτήθηκαν όλα τα προσωπικά στοιχεία περίπου δέκα δικαστών που τόλμησαν να αποφασίσουν υπέρ των κακοποιημένων ή μη μητέρων σε κάποια υπόθεση. Υπέρ της «μανούλας» η δικαστική απόφαση, αναφέρουν με απαξιωτικό τρόπο οι πατεράδες της οργής! 

Προηγήθηκε της «λίστας» μια σπαραξικάρδια επιστολή ενός πατέρα προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας του γρήγορα να ψηφιστεί ο νέος Νόμος. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αποξενώθηκε από τα παιδιά του τα οποία αγαπά και τα οποία πάντα στήριζε και τους δίδασκε «τέχνες, γλώσσες, ήθος, πατρίδα, θρησκεία, πολιτισμό …και άλλα». Θεωρεί ότι οι κατηγορίες σε βάρος του που τον απομάκρυναν από τα παιδιά του και τον εξαντλούν οικονομικά είναι ψευδείς και αποτέλεσμα κακοδικίας για την οποία θα προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Δεν γνωρίζουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε την άποψη της μητέρας και των παιδιών ούτε βέβαια και τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του το δικαστήριο. 

Συμπτωματικά τις ίδιες ακριβώς ημέρες των επιστολών, των προγραφών και των απειλών εκδόθηκε μέσα σε «πανηγυρισμούς» μία δικαστική απόφαση με την οποία ανατέθηκε τελικά η επιμέλεια δύο ανήλικων παιδιών σε πατέρα παρά το γεγονός ότι είχε καταγγελθεί για κακοποίηση της πρώην συζύγου του που τόλμησε και είχε εξωσυζυγική σχέση! Τα ίδια τα παιδιά ζήτησαν να μείνουν με τον πατέρα τους.

«Με την υπ’ αριθμ. 620/2021 απόφαση προκύπτει ότι ο δικαστής προέταξε την άποψη των δύο παιδιών, ηλικίας 10 και 13 ετών, ως προς τον γονέα που προτιμούν για να διαμείνουν μαζί και όχι τα περιστατικά που μεσολάβησαν κατά τη διάρκεια του γάμου, όπως η εξωσυζυγική σχέση, η σωματική βία ή και η άρνηση καταβολής διατροφής, που αναφέρονται» γράφει μεταξύ άλλων ο ειδησεογραφικός ιστότοπος «news 247», προσθέτοντας ότι προηγήθηκε η άρνηση του πατέρα να πληρώνει τη διατροφή με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα στο σπίτι που ως τώρα κατοικούσαν τα παιδιά με τη μητέρα τους. 

Ο δικαστής εκτίμησε την ειλικρίνεια των παιδιών και κατέληξε στην παραπάνω απόφαση παρά το γεγονός ότι ο πατέρας κατηγορήθηκε από τη μητέρα ότι διέρρευσε προσωπικές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο και ότι την είχε κακοποιήσει. Αυτό το απέδωσε ο δικαστής σε κοινή υπαιτιότητα. Πέρα από το αν η απόφαση αυτή ήταν ή όχι σωστή και δίκαια, αποδείχτηκε περίτρανα ότι το ισχύον οικογενειακό δίκαιο αρκεί για να αποφασίσει το κάθε δικαστήριο αν και πώς θα μοιραστεί η φροντίδα των παιδιών και δεν χρειάζονται νόμοι που καταπατούν τη Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού, τη σύμβαση της Κων/λης ενάντια στη βία κατά των γυναικών, την ΕΣΔΑ και το ελληνικό Σύνταγμα («Το συμφέρον του παιδιού, προπέτασμα για έναν προβληματικό νόμο», «Εφ.Συν.» 4.4.2021).

Στο μεταξύ, παρά τις ονομαστικές προγραφές κατά δικαστικών λειτουργών, δεν έχει μέχρι στιγμής υπάρξει η παραμικρή αντίδραση είτε από την Πολιτεία είτε από τις δικαστικές και εισαγγελικές Ενώσεις, γεγονός που μάλλον οφείλεται στη ραστώνη των ημερών.