ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Επειτα από πολύμηνη «καραντίνα» λόγω της πανδημίας που δεν επέτρεπε τη ζωντανή επικοινωνία, επιτέλους τα θέατρα ανοίγουν από σήμερα και υποδέχονται το κοινό. Με 50% πληρότητα στους ανοιχτούς χώρους, με υγειονομικά πρωτόκολλα και αποστάσεις.

Η παράσταση που κάνει ποδαρικό στο άνοιγμα των τεχνών είναι η «Ιστορία χωρίς όνομα» του Στέφανου Δάνδολου και αναφέρεται στο κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα για τον Ιωνα Δραγούμη.

Με την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Γάκη, το βραβευμένο με τρία βραβεία κοινού βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου (εκδ. Ψυχογιός) εξελίχθηκε σε μια παράσταση-φαινόμενο μέσα από τη θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά και του Κώστα Γάκη. Λατρεύτηκε από το κοινό, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και διακρίθηκε ως «Η παράσταση της χρονιάς» από τα θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων.

Ο Τάσος Νούσιας, ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ενσαρκώνει τον εμβληματικό και για πολλούς αμφιλεγόμενο διπλωμάτη, λόγιο και πολιτικό Ιωνα Δραγούμη. Η Μπέτυ Λιβανού και η Μαρία Παπαφωτίου μοιράζονται δύο διαφορετικές εποχές της σπουδαίας συγγραφέως και ιστορικής προσωπικότητας Πηνελόπης Δέλτα, ενώ ο Νίκος Ορφανός αναλαμβάνει τον ρόλο του Στέφανου Δέλτα.

Παραστάσεις: 28, 29, 30, 31 Μαΐου στο Βεάκειο. 11-12 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας. 18-19 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων. Προπώληση εισιτηρίων artinfo.gr και viva.gr. Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 9213310.

Οι παραστάσεις που κάνουν ποδαρικό

● Το άνοιγμα το θεάτρων γιορτάζει και το Θέατρο Λαμπέτη, στην ταράτσα του οποίου κάνει πρεμιέρα αύριο Σάββατο η παράσταση «Οι κάτω από τα αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, με τη Λίλα Μπακλέση και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή να ζουν έναν μεγάλο, αγνό και εφηβικό έρωτα. Μετά τη διεθνή τους περιοδεία σε Λονδίνο και Αμστερνταμ, τα δεκάδες sold out στην Αθήνα και την περιφέρεια, θα δοθούν επτά παραστάσεις στην ταράτσα του Θεάτρου Λαμπέτη (λεωφόρος Κηφισιάς 106, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6435706).

Τέλη των 80’s – αρχές των 90’s. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα». Αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα –όπως συνηθίζει– επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δυο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο. Παρά τις επιλογές που έχουν κάνει στις ζωές τους, ανάμεσά τους εξακολουθεί να καίει μια πυρκαγιά άγρια. Αυτή είναι η τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα. Αυτή είναι η συνάντηση που χρωστούσαν ο ένας στον άλλο. Γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση, γεμάτη τρυφερότητα και απόρριψη, γεμάτη σύγκρουση και νοσταλγία…

Σκηνοθεσία: Αρτεμις Γρύμπλα, Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής. Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς. Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη.