ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Γιώτα Τέσση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Να αρθεί η προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Ινδιάνος», ζητάει ο δικηγόρος του, Παύλος Σαράκης, προσκομίζοντας βίντεο που, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύει ότι ο εντολέας του δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στον τόπο των επεισοδίων στις 9 Μαρτίου.

Πρόκειται για βίντεο που προέρχεται από κάμερες ασφαλείας ταβέρνας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πάρκο «Λιμανάκι» της Ελευσίνας. Το πρώτο απόσπασμα δείχνει τον κατηγορούμενο να φτάνει πεζός στο πάρκο στις 18.21 φορώντας μαύρη φόρμα, σκουρόχρωμο φούτερ και μπλε γιλέκο με γκρι λεπτομέρειες.

Το δεύτερο απόσπασμα δείχνει την αποχώρηση του κατηγορούμενου και των φίλων του στις 18.45. Σε όλο το ενδιάμεσο διάστημα το βίντεο καταγράφει τον κατηγορούμενο και τους φίλους του να παίζουν μπάσκετ. Σύμφωνα με τον «Ινδιάνο», στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο σπίτι ενός από τους φίλους του.

«Από το σημείο όπου αποδεδειγμένα από το εν λόγω βίντεο βρίσκεται ο κατηγορούμενος στις 18.45, η απόσταση μέχρι την πλατεία της Ν. Σμύρνης είναι τουλάχιστον 35 λεπτά με όχημα και χωρίς κίνηση (ο κατηγορούμενος δεν έχει ούτε όχημα ούτε δίπλωμα οδήγησης και άπαντες στο σημείο προσέρχονται με ΜΜΜ ή πεζή). Η δε πλατεία είναι ήδη κατά τον χρόνο αυτό αποκλεισμένη από διέλευση οχημάτων εξαιτίας των χιλιάδων διαδηλωτών και των επεισοδίων που έχουν ήδη ξεκινήσει να εκτυλίσσονται, όπως περιγράφεται και στα έγγραφα της δικογραφίας.

Συνεπώς, ακόμα και αν έφτανε με όχημα στα περίχωρα, θα έπρεπε να κινηθεί πεζός προκειμένου να φτάσει στο σημείο της επίθεσης, ήτοι επί της συμβολής των οδών Πλαστήρα και Αγίας Φωτεινής, διανύοντας απόσταση τουλάχιστον δέκα λεπτών!» τονίζει ο δικηγόρος Π. Σαράκης και επιμένει ότι το βίντεο επιβεβαιώνει πλήρως «τις καταθέσεις των πέντε μαρτύρων υπεράσπισης και αποδεικνύει πως η κατάθεση τού ψυχικά ασταθούς γαμπρού του, ο οποίος την έχει ανασκευάσει μέχρι σήμερα ήδη τέσσερις φορές, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας».

Το βιντεοληπτικό υλικό αναμένεται να μπει στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών προκειμένου να ερευνηθούν ο τόπος, ο χρόνος και τα πρόσωπα.