Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σοφία Κένιν και Ιγκα Σβιάτεκ είναι οι κοπέλες που αύριο θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του απλού γυναικών στο Ρολάν Γκαρός.

Η 21χρονη Κένιν, που γεννήθηκε στη Μόσχα από Ρώσους γονείς αλλά ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες από βρέφος, απέκλεισε χθες την Πέτρα Κβίτοβα με 2-0 σετ (6-4, 7-5) σε 1 ώρα και 45 λεπτά. Η Τσέχα ήταν σε εκπληκτική φόρμα στη διάρκεια του τουρνουά και δεν είχε παραχωρήσει σετ. Ομως η Κένιν κατάφερε να «διαβάσει» το παιχνίδι της, να παίξει με υπομονή και να την οδηγήσει σε 31 αβίαστα λάθη, που σε συνδυασμό με τους μόλις 28 κερδισμένους πόντους εξηγούν τον αποκλεισμό της Κβίτοβα.

Επιπλέον, η Ρωσοαμερικανίδα έπαιξε πολύ δυνατή άμυνα και έσωσε 10 μπρέικ πόιντ, παραχωρώντας μόλις δύο. Παρουσίασε στο κορτ όλα τα στοιχεία που τον περασμένο Φεβρουάριο την έστεψαν πρωταθλήτρια στο Αυστραλιανό Οπεν, το παρθενικό τρόπαιο Γκραν Σλαμ της καριέρας της.

Απέναντί της το Σάββατο θα βρει τη 19χρονη Πολωνέζα Ιγκα Σβιάτεκ, το success story του φετινού Ρολάν Γκαρός, που ήδη είχε κάνει αίσθηση από τον 4ο γύρο, όταν απέκλεισε το Νο1 του ταμπλό, τη Σιμόνα Χάλεπ. Στην πορεία της προς τον τελικό, κέρδισε και τους έξι αγώνες της με 2-0 σετ. Παραχωρεί κατά μέσο όρο μόλις 4 γκέιμ ανά αγώνα και χρειάζεται μόλις 70 λεπτά για να «καθαρίσει» τις αντιπάλους της.

Χθες πρόσθεσε στη λίστα των «θυμάτων» της τη Νάντια Ποντορόσκα, την Αργεντινή τενίστρια που έφτασε από τα προκριματικά έως τα ημιτελικά. Με τένις-εξπρές, η νεαρή Πολωνέζα νίκησε 2-0 (6-2, 6-1) και προκρίθηκε στον πρώτο τελικό Γκραν Σλαμ της καριέρας της. Ηδη έχει εξασφαλισμένη την άνοδό της από το Νο 54 στο Νο 24 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν κατακτήσει το τρόπαιο αύριο, θα μπει στην πρώτη 20άδα και συγκεκριμένα στο Νο 17.