Με το Χουάν Γουαϊδό, που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας, είχε σήμερα (Δευτέρα) τηλεφωνική επικοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πηγές από το Μαξίμου, ο Γουαϊδό τηλεφώνησε τον Έλληνα πρωθυπουργό αφενός για να τον συγχαρεί για την εκλογή του, αφετέρου για να τον.ευχαριστήσει για την πρόθεσή του να τον αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Μάλιστα, ο Γουαϊδό -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα, όταν «ομαλοποιηθεί η κατάσταση» στη χώρα και «οι συνθήκες το επιτρέψουν».
Τέλος -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- ο Γουαϊδό φέρεται να ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα του.
Εξάλλου, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντούλ Φατάχ Σαΐντ Χουσεΐν Χαλίλ αλ-Σίσι, με τον τελευταίο να τον συγχαίρει για την εκλογή του και να του εύχεται να επιτύχει στα νέα του καθήκοντα. Αμφότεροι οι δύο πολιτικοί φέρεται να εξέφρασαν την κοινή τους βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας- Αιγύπτου.
