Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Να αποδομήσει με κάθε τρόπο τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά επιχειρεί συντονισμένα το Κίνημα Αλλαγής. Βασικό επιχείρημα στην προσπάθεια απαξίωσης του εγχειρήματος αποτελεί ο ισχυρισμός της Χαριλάου Τρικούπη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στον προοδευτικό χώρο και ο Αλέξης Τσίπρας έχει δημιουργήσει την παράταξη της «νέας Δεξιάς».

Οπως τονίζεται χαρακτηριστικά σε ενημερωτικό σημείωμα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τίτλο «Ο κ. Τσίπρας σφιχταγκαλιάζει το παλιό και το φθαρμένο», τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση η μόνη «γέφυρα» που κατάφερε να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με την Ακροδεξιά και τη Δεξιά, «αυτούς που υποτίθεται ότι πολεμά».

Σύμφωνα με το ίδιο κείμενο, ο κ. Τσίπρας πήρε οριστικό διαζύγιο από την προοδευτική παράταξη και τώρα, ενώπιον της κρίσης των πολιτών, επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από τον «φερετζέ» μιας δήθεν προοδευτικής συμμαχίας και να φορέσει το «προσωπείο» του δήθεν προοδευτικού, ρίχνοντας «στάχτη στα μάτια» του κόσμου.

Η συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας, την οποία ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης αποκάλεσε ΣΥΠΣΥ (ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία), σχολιάζοντας ειρωνικά ότι είναι «σήψη», κατά την ανάλυση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ισοδυναμεί με ένα κάλεσμα από γυρολόγους και θεσιθήρες που βρίσκονταν μέχρι χθες στα αζήτητα των κομμάτων. Τον τόνο είχε δώσει εξάλλου η Φώφη Γεννηματά, η οποία στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφ.Συν. Σαββατοκύριακο», είχε υποστηρίξει ότι «δεν υπάρχει πραγματική προοδευτική συμμαχία με γυρολόγους, ακροδεξιούς και δεξιούς».

Επιπλέον, στο Κίνημα Αλλαγής δηλώνουν ότι το προοδευτικό ρεύμα εκφράζεται αυθεντικά από το κόμμα της Κεντροαριστεράς και καλούν τους πολίτες στις ευρωεκλογές να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, με κριτήριο την αλλαγή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εξαπολύουν, τέλος, ακόμη μία επίθεση στη ΔΗΜΑΡ για την επιλογή της να συμπορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι η πλειοψηφία των στελεχών της Ανανεωτικής Αριστεράς έχει διαχωρίσει πλήρως τη θέση της «από τους τυχοδιωκτισμούς και την πολιτική συναλλαγή».

Στην αντεπίθεση η ΔΗΜΑΡ

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», είχε απαντήσει αρχικά η ΔΗΜΑΡ στους επικριτές της. Χθες απευθυνόμενη στους Μεταρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη, που κι εκείνος άφησε αιχμές για ιδιοτελή κίνητρα στις επιλογές, το κόμμα του Θανάση Θεοχαρόπουλου, αφού πρώτα θύμισε τη διαδρομή του «από τον Συνασπισμό, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και νυν ανεξάρτητος βουλευτής», ανέφερε ότι ο κ. Λυκούδης κατηγορεί ξαφνικά τη ΔΗΜΑΡ, «κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια».

Καταληκτικά, από τη ΔΗΜΑΡ σημείωσαν ότι ο στόχος για μια «μεγάλη προοδευτική συμπαράταξη με κοινωνικά αριστερά χαρακτηριστικά» δεν μπορεί να χτιστεί με «σεχταριστικές λογικές περιχαράκωσης».