Την ευθύνη των επιθέσεων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοκκινιά και της Νέας Δημοκρατίας στου Ρέντη το βράδυ της Τρίτης ανέλαβε η ομάδα «Λαϊκή Άμυνα».
Οι επιθέσεις έγιναν στην οδός Δραγούμη 48 (ΣΥΡΙΖΑ) και τα ξημερώματα της Τετάρτης στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 79 (Νέα Δημοκρατία).
Προκλήθηκαν υλικές ζημιές και έσπασαν τζαμαρίες στις εισόδους των κτιρίων.
Ο «Λαϊκή Άμυνα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της, που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου, ότι οι επιθέσεις αυτές έγιναν σε ένδειξη συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα που κάνει απεργία πείνας.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής:
Τα ξημερώματα της Τετάρτης 8/5 σπάσαμε τις τζαμαρίες στα γραφεία της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ στην παλιά Κοκκινιά και της Νέας Δημοκρατίας στον Ρέντη και αναγράψαμε συνθήματα για άμεση άδεια του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα και κατάργηση του εισαγγελικού βέτο. Παρά τις προεκλογικές ψευτοαντιπαραθέσεις τους για το ποιος θα αναλάβει εκ νέου το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων κατ’επιταγή των ντόπιων και διεθνών αφεντικών τους, στο ζήτημα της νόμιμης και κατοχυρωμένης άδειας του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση είναι συμμέτοχες και συνένοχες στην αντιδημοκρατική εκτροπή για την 7η άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, φτάνοντάς τον στα φυσικά του όρια, υπό τις επιταγές του αμερικάνικου παράγοντα.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
Λαϊκή Άμυνα
