Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στους κυβερνητικούς στόχους για τη μετά τα μνημόνια εποχή αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, κάνοντας ειδική αναφορά στα θετικά αποτελέσματα που επιφέρει η αύξηση των μισθών.

Σε ομιλία της στην παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ, η υπουργός τόνισε ότι στόχοι της κυβέρνησης είναι «να φέρουμε την εργασία στο επίκεντρο, να ενισχύσουμε την παραγωγικότητα και να εφαρμόσουμε μία στιβαρή κοινωνική πολιτική». 

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση επιδιώκει την αύξηση των μισθών που συμπιέστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη στήριξη των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικά στρωμάτων,προκειμένου να υπάρξει «γενικευμένη εμπέδωση των αποτελεσμάτων της ανάπτυξης και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

Σύμφωνα με την υπουργό, η αύξηση των μισθών επιτυγχάνεται μέσω της αύξησης του κατώτατου μισθού και της επεκτασιμότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο πεδίο.

Αναφορικά με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, τόνισε ότι «υλοποιούμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αξιοποιούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν με μια συνεκτική δέσμη μέτρων για την ελάφρυνση των βαρών στον ιδιωτικό τομέα που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη μείωση από 1/1/2019 των ασφαλιστικών εισφορών των μη μισθωτών, την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για μισθωτούς έως 25 ετών στον ιδιωτικό τομέα, τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε βάθος τετραετίας».

Τέλος, ανέφερε ότι τον Μάρτιο θα τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία το οποίο «θα ανακουφίσει δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες και θα περιλαμβάνει και κούρεμα οφειλής».