Είμαστε ένας λαός φιλειρηνικός, κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη, αλλά όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε, όπως οι Έλληνες μαχητές συνέτριψαν το 1821 μία πανίσχυρη Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Ξεκάθαρο μήνυμα με έντονο τρόπο απέστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην Άγκυρα, μετά το πέρας της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι «όσοι σκέφτονται για μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες θα πρέπει να θυμούνται και το 1821, το πώς ο ελληνικός λαός, ως μία ψυχή, ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε την αυτοκρατορία και τη συνέτριψε».
Λίγο νωρίτερα, ο κ. Καμμένος είχε διαβεβαιώσει ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση απέναντι στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».
Επίσης, ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να στηρίξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις «και να τις αφήσουμε έξω από κάθε πολιτική αντιπαράθεση».
Τέλος, ζήτησε «τη στήριξη των φίλων και συμμάχων» για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι -όπως είπε- «βρίσκονται αυτή τη στιγμή έγκλειστοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, κατά παράβαση κάθε αρχής του διεθνούς δικαίου, κάθε αρχής δημοκρατίας». Τόνισε ότι για το θέμα αυτό «δεν φτάνουν απλώς οι δηλώσεις, χρειάζονται πράξεις. Και τώρα θα μετρήσουμε τους φίλους και τους συμμάχους μας».
