Θάνατος 45χρονου στο Αλλοδαπών

Η ολοκλήρωση της νεκροτομής που πιθανώς θα γίνει σήμερα αναμένεται να φωτίσει τα αίτια του θανάτου 45χρονου Αλγερινού ο οποίος κρατούνταν στο Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη για απέλαση και χθες έχασε τη ζωή του υπό άγνωστες συνθήκες.

Ο άτυχος άνδρας, όπως έγινε γνωστό, στη 1 το μεσημέρι έχασε τις αισθήσεις του ενώ βρισκόταν στο κρατητήριο και αμέσως, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μεταφέρθηκε στο ιατρείο όπου η γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ που βρισκόταν εκεί διαπίστωσε ότι είχε αποβιώσει.

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο και τον διακόμισε στον «Ευαγγελισμό», όπου και πιστοποιήθηκε ο θάνατός του, ενώ το σώμα του κρατήθηκε για να γίνει η νεκροτομή.

Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Ο 45χρονος είχε συλληφθεί στις 2 Φεβρουαρίου γιατί δεν είχε καθόλου χαρτιά επάνω του και κρατούνταν προκειμένου να απελαθεί.

Στους γιατρούς του Αλλοδαπών είχε δηλώσει ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών και ότι έπασχε από ηπατίτιδα. Στο παρελθόν είχε πιαστεί τέσσερις φορές για ναρκωτικά, το 2010 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές Αγιάς μετά από καταδίκη για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών, ενώ παλιότερα είχε κατηγορηθεί και για κλοπή.

Η γνωστοποίηση, τέλος, του θανάτου του ήταν αυτή που πυροδότησε την αντίδραση περίπου εβδομήντα ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο τα οποία συγκεντρώθηκαν γύρω στις 20.00 το βράδυ έξω από το Αλλοδαπών για να δηλώσουν συμπαράσταση στους κρατουμένους αλλά και για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησης.