Αύριο στις 21.00, ανήμερα της 50ής επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου διοργανώνει συναυλία με την κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, η φωνή της οποίας είναι συνδεδεμένη με τραγούδια που συνόδευσαν τον αντιδικτατορικό αγώνα. Στενή συνεργάτις τόσο του Θεοδωράκη όσο και του Χατζιδάκι, θα παρουσιάσει στο κοινό του Ηρακλείου αποσπάσματα από το έργο Ελλήνων συνθετών, με συνοδεία στο πιάνο από τον αρχιμουσικό και καλλιτεχνικό διευθυντή του ΠΣΚΗ, Μύρωνα Μιχαηλίδη.
Η σημαντική και συμβολική αυτή εκδήλωση-φόρος τιμής έρχεται μετά την επιτυχημένη συμφωνική συναυλία «Ρωσικός ρομαντισμός», με έργα Σεργκέι Ραχμάνινοφ και Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι, η οποία εγκαινίασε (στις 3, 4/11) τον νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΠΣΚΗ, με 700 μαθητές από σχολεία του νομού Ηρακλείου να γεμίζουν ασφυκτικά τους χώρους του οργανισμού. Ο Μύρων Μιχαηλίδης παρουσίασε τη συμφωνική ορχήστρα, εξήγησε τη σπουδαιότητα κάθε οργάνου και μαζί με τον διεθνούς φήμης πιανίστα Δημήτρη Τουφεξή, μίλησε στους μαθητές για το σπουδαίο έργο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ και του Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι. Στη συνέχεια, η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών ερμήνευσε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συναυλία.
Ανάλογες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής περιόδου 2023-2024.
ℹ️ Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»/Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στις 21.00. Συντελεστές: Mαρία Φαραντούρη, τραγούδι, Μύρων Μιχαηλίδης, πιάνο. Εισιτήρια: Η προπώληση των εισιτηρίων αξίας 30€, 22€ και 15€ (γενική είσοδος) και 12€ και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από: ● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (τηλ. 2813409247) ● Την ticketservices.gr ● Το ΠΣΚΗ, πριν από την έναρξη της εκδήλωσης
