ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ενα περιφερειακό φεστιβάλ με ταυτότητα και ποιότητα ξεκινά το καλοκαίρι, το Φεστιβάλ Δελφών, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον συνθέτη Δημήτρη Μαραμή και στήριξη-χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Κώστα Μπακογιάννη. Τίτλος του, «Λάλον Υδωρ».

Θα είναι θεματικό, δηλαδή αφιερωμένο στη σύγχρονη ελληνική μουσική συνδέοντάς την με το θέατρο και τον ποιητικό λόγο, κάτι που αποτελεί ένα δύσκολο και φιλόδοξο στοίχημα σε εποχές που οι εύκολες και συνήθεις λύσεις στην περιφέρεια είναι τα θεατρικά φεστιβάλ με ό,τι εύκαιρο υπάρχει στην πιάτσα, καλό ή κακό. Αντίθετα, βασικός στόχος του Δημήτρη Μαραμή είναι η ανάθεση και παρουσίαση νέων έργων όχι μόνο στους Δελφούς, στο σπίτι του Σικελιανού και τη Ρωμαϊκή Αγορά, αλλά και σε άλλους πανέμορφους χώρους της περιοχής (Γαλαξίδι, Αμφισσα, Κροκύλειο Δωρίδος) καθώς και η συνεργασία με τους σημαντικότερους φορείς.

Το πρώτο φεστιβάλ θα διαρκέσει από 15 έως 30 Ιουνίου (με δορυφορικές εκδηλώσεις στις 11 και 12 Αυγούστου). Θα παρουσιαστούν η παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής με τα πιανιστικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι και τον «Καπετάν Μιχάλη», η παράσταση «Αγαμέμνονας» σε σκηνοθεσία Κ. Χατζή και μουσική Γ. Κουμεντάκη (μια συμπαραγωγή Θεάτρου Τέχνης και Ομάδας Χρώμα). Θα δοθεί συναυλία από το a capella φωνητικό σύνολο 8etto με έργα σύγχρονων Ελληνων συνθετών, ενώ οι συνθέτες Χάρης Γκατζόφλιας, Χρίστος Θεοδώρου, Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης και Φένια Χρήστου θα παρουσιάσουν νέα έργα τους, παραγγελία του φεστιβάλ, πάνω σε ποίηση Αγγελου Σικελιανού.

Η αυλαία θα πέσει στη Χάρμαινα της Αμφισσας με την πρώτη παρουσίαση του μουσικού δράματος «Η Οπερα των Φαντασμάτων» του Δημήτρη Μαραμή, σε πρώτη μορφή -θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο τον Φεβρουάριο του 2019 στο Μέγαρο Μουσικής, του οποίου είναι παραγωγή.