«Μίμης Μαρωνίτης: Άνδρας πολύτροπος» είναι το θέμα της ημερίδας που οργανώνεται στη μνήμη του κορυφαίου διανοούμενου, σήμερα (18.00) στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών).
Συμμετέχουν οι: Λίζυ Τσιριμώκου «Ενας και πολλοί», Βασίλης Κάλφας «Τα πρώιμα γραπτά του Μαρωνίτη: ένα νέο μοντέλο εκφοράς του επιστημονικού λόγου», Θεόδωρος Δ. Παπαγγελής «Η “βαθιά δομή” και το ουμανιστικό πάθος της αρχαιογνωσίας του Δημήτρη Μαρωνίτη», καθώς και οι Βενετία Αποστολίδου, Αρης Στυλιανού, Διονύσης Καψάλης κ.ά.
Απόψε στις 19.30 στην καφετέρια «Μπαμπάς», Φαλήρου 53, στο Κουκάκι (μετρό Συγγρού-Φιξ) παρουσιάζεται το «Ημερολόγιο 2017 – Μουσική & Ιστορία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Α/συνέχεια» σε συνεργασία με το Νόστιμον Ημαρ.
Κάθε εβδομαδιαίο δισέλιδο του ημερολογίου κάνει αναφορά σε ιστορικά ή μουσικά γεγονότα που συνέβησαν τις αντίστοιχες ημέρες, συνοδευόμενα από το πώς ενέπνευσαν, τραγουδήθηκαν, μελοποιήθηκαν. Συνοδεύονται από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.
Σινεμά
Επιλογές: Λήδα Γαλανού
«La La Land»
του Ντέιμιεν Σαζέλ. Με τους Ράιαν Γκόσλινγκ, Εμα Στόουν.
Ενα ακαταμάχητο love story με χιούμορ, μελαγχολία, σαγηνευτικούς πρωταγωνιστές και άφθονη, υπέροχη μουσική. Από το Φεστιβάλ Βενετίας μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, υποψήφια για το ρεκόρ των 14 Οσκαρ.
EMBASSY NOVACINEMA ODEON, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ΑΒΑΝΑ, 3 ΑΣΤΕΡΙΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΩΤΖΙΟΣ, ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΦΟΙΒΟΣ, ΒΑΡΚΙΖΑ, ΖΕΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΑΛΙΚΗ Ν. ΜΑΚΡΗ, NOVACINEMA ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ, NOVACINEMA ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ, ODEON STARCITY, VILLAGE MALL, VILLAGE PARK ΡΕΝΤΗ, VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ
του Μάρτιν Σκορσέζε. Με τους Αντριου Γκάρφιλντ, Ανταμ Ντράιβερ.
Eνα αριστούργημα ασκητικής αισθητικής, μια ιστορία αναζήτησης νοήματος στον Θεό, στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα. Υποψήφια για Οσκαρ Φωτογραφίας.
VILLAGE MALL, VILLAGE PARK ΡΕΝΤΗ, ODEON ΟΠΕΡΑ, ΙΛΙΟΝ, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, 3 ΑΣΤΕΡΙΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
του Τζιμ Τζάρμους. Με τους Ανταμ Ντράιβερ, Γκολσιφτέ Φαραχάνι.
Μια μικρή, υπέροχη, γοητευτικά προσωπική ταινία, για έναν ανέκδοτο ποιητή και οδηγό λεωφορείου. Οταν έχει την υπογραφή του Τζιμ Τζάρμους και τη γοητεία του Ανταμ Ντράιβερ, ναι, μπορείς να πιστέψεις ότι η σοφία βρίσκεται στην απλότητα.
ΑΣΤΥ, ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ
«Πάση θυσία»
του Ντέιβιντ Μακένζι. Με τους Μπεν Φόστερ, Κρις Πάιν, Τζεφ Μπρίτζες, Γκιλ Μπέρμιγχαμ.
Η ιστορία δύο σημερινών ληστών και των εκπροσώπων του Νόμου που τους καταδιώκουν. Ενας Σκοτσέζος δημιουργός σφυγμομετρά τη σημερινή «Αγρια Δύση», την Αμερική της δεκαετίας του 2010, της οικονομικής κρίσης και του τσαλαπατημένου αμερικανικού ονείρου, σε μια από τις πιο γοητευτικές ταινίες της χρονιάς. Υποψήφια για 4 Βραβεία Οσκαρ.
VILLAGE MALL, ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΑΘΗΝΑΙΟΝ CINEPOLIS, ΑΙΓΛΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX, NANA CINEMAX, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ, ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ
♦ Δείτε τη γενική ατζέντα της ημέρας με τα σημαντικότερα γεγονότα σε πολιτική, οικονομία, κοινωνία, πολιτισμό και αθλητισμό.
