Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το θέμα της Πειραιώς 260 επανέρχεται στη δημοσιότητα μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού ότι «βρίσκεται σε συστηματικό διάλογο με την Εθνική Τράπεζα προκειμένου ο χώρος να αποδοθεί μέσω προγραμματικής συμφωνίας».

Η ίδια ανακοίνωση ανέφερε ότι θα «αναμορφωθεί για να εγκατασταθεί το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων με μακροχρόνια μίσθωση και όλες οι υπηρεσίες του (γραφεία, εκθετήριο-πωλητήριο, εκμαγεία)», αλλά και για να συνεχιστούν εκεί οι παραγωγές του Ελληνικού Φεστιβάλ «ακόμα πιο συστηματικά».

Αναρωτιόμαστε ωστόσο ποια είναι η είδηση. Η πρόθεση της μεταστέγασης υπηρεσιών του υπουργείου στο πολυσυζητημένο εργοστάσιο Τσαούσογλου στην Πειραιώς κρατάει 16 χρόνια.

Μια αντίστοιχη προσπάθεια, με πολλές εξαγγελίες αλλά χωρίς αποτελέσματα, είχε γίνει από τον Κώστα Τσαβάρα το 2012.

Ανέφερε μάλιστα ότι εάν μετακόμιζαν εκεί οι υπηρεσίες του υπουργείου, οι οποίες στεγάζονται σε 17 κτίρια, το Δημόσιο θα γλίτωνε περί τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Αντίθετος ήταν ο Νίκος Ξυδάκης.

Πριν από έναν χρόνο ακριβώς και στην πρώτη του συνάντηση με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, έλεγε ότι δεν θα υπάρξει καμία μετακόμιση.

Αυτή τη στιγμή πάντως οι εργασίες αναμόρφωσης των κτιρίων δεν έχουν καν ξεκινήσει, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα γίνει με το ανακαινισμένο κτίριο του Ακροπόλ στην Πατησίων.

Εκεί επρόκειτο να στεγαστεί, μεταξύ άλλων, μεγάλο πωλητήριο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, με ανεξάρτητη είσοδο από την οδό Μάρνη.

Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν χθες ότι αυτή τη φορά θα προχωρήσει η παράλληλη χρήση του εργοστασίου Τσαούσογλου με τη μετακόμιση του ΤΑΠ, το οποίο θα έχει μακροχρόνια μίσθωση (leasing).

Σχολίαζαν δε, ότι αναμένεται άμεσα η έναρξη των εργασιών κατασκευής των κτιρίων ώστε να έχουν ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο (!).

Να θυμίσουμε, τέλος, ότι το κόστος του κτιρίου, το οποίο ανήκει στην Εθνική Τράπεζα, είχε εκτιμηθεί περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ.