Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το Βραβείο Καλύτερου Καλλιτεχνικού Επιτεύγματος πήρε η ταινία «Electra» του Πέτρου Σεβαστίκογλου, στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αλεξάνδρειας για τις χώρες της Μεσογείου. Στο φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν 300 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, από 33 αραβικές και άλλες μεσογειακές χώρες.

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας έγινε στη Σενεγάλη ενώ ο μύθος της Ηλέκτρας αντιμετωπίζεται μέ ένα άλλο από τους συνήθεις τρόπους. Ο Πέτρος Σεβαστίκογλου δούλεψε χωρίς κανένα συνεργείο πάνω σε έναν συνεχόμενο αυτοσχεδιασμό με τους ηθοποιούς.

Το σενάριο «γράφτηκε» με την κάμερα, εκπληρώνοντας εν μέρει το όραμα των κινηματογραφιστών της «κάμερα-στιλό», που αποδεσμευμένη από τις συμβάσεις του συμβατικού παραγωγικού μοντέλου εξερευνά τη γλώσσα της εικόνας.

Η ταινία είχε προβληθεί ως work in progress στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας, τον Σεπτέμβριο του 2014 και ταξίδεψε στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Επίσης, προβλήθηκε σε εναλλακτική διανομή στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και ήταν υποψήφια για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Α’ Γυναικείου Ρόλου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου το 2015.