Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Καθώς κλιμακώνονται οι αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου, με τις παραιτήσεις πια του διδακτικού προσωπικού στις Δραματικές Σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ, το Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου παίρνει κι αυτό δημόσια θέση και καλεί την κυβέρνηση να ξεκινήσει ουσιαστικά διάλογο, χαρακτηρίζοντας «ανεπαρκείς» τις μέχρι τώρα λύσεις.

Το Δ.Σ. του Εθνικού καταθέτει επίσης πρόταση: «Αφενός, για την άμεση εντοπισμένη τροποποίηση του Π.Δ. 85/2022 ώστε να διευκρινίζεται ότι η ανώτερη καλλιτεχνική εκπαίδευση εμπίπτει σε κατηγορία ανώτερη της (ΔΕ), ακόμη και με πρόβλεψη νέας ειδικής κατηγορίας (ενδεχομένως ΚΕ-Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης) ισότιμης προς την κατηγορία (ΤΕ).

Αφετέρου, για τη μεσοπρόθεσμη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για την ανωτατοποίηση των καλλιτεχνικών σπουδών με ίδρυση και άλλων  Πανεπιστημιακών Τμημάτων Παραστατικών Τεχνών που θα διευρύνουν την πανεπιστημιακή καλλιτεχνική εκπαίδευση».

Μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «θαρραλέα» την απόφαση παραίτησης των διδασκόντων και διευκρινίζει ότι «με την αποκατάσταση της κανονικής λειτουργίας της Σχολής, η διδακτική σχέση μαζί τους θα αποκατασταθεί επίσης».

Σημειώνει πάντως ότι όσο η μορφή της συμβολικής κατάληψης των κτιρίων του Εθνικού Θεάτρου «παραμένει ειρηνική», το Εθνικό Θέατρο κρίνει ορθό «να μην διαρρήξει την ενότητα της θεατρικής κοινότητας με οποιαδήποτε ενέργεια».