Ο Superman έχει κάνει πολλά από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στα κόμικς πριν από σχεδόν 80 χρόνια. Έχει σώσει τον κόσμο αρκετές φορές. Πέθανε και επέστρεψε στη ζωή. Απέφυγε τις γροθιές του Μοχάμεντ Άλι και ήρθε αντιμέτωπος ακόμα και με τους φασίστες υπέρμαχους της «λευκής υπεροχής».
Φέτος, στο επερχόμενο τεύχος της νέας σειράς «Superman», ο σούπερ ήρωας κάνει το come out ως bisexual και συνάπτει μια queer σχέση.
Στο νέο τεύχος «Superman Son of Kal-El #5» η DC παρουσιάζει τον γιο του Κλαρκ Κεντ και της Λόις Λέιν, Τζόναθαν να δημιουργεί ερωτική σχέση με τον φίλου του Νακαμούρα, ένα ρεπόρτερ.
«Η ιδέα της αντικατάστασης του Κλαρκ Κεντ με άλλο έναν λευκό σωτήρα φαινόταν σαν μια χαμένη ευκαιρία», δήλωσε ο Τομ Τέιλορ, συγγραφέας της σειράς, σε συνέντευξή του στους New York Times.
«Πάντα έλεγα ότι όλοι χρειάζονται ήρωες και όλοι αξίζουν να δουν τον εαυτό τους στους ήρωές τους και είμαι πολύ ευγνώμων που η DC και η Warner Bros μοιράζονται αυτήν την ιδέα», δήλωσε ο Taylor. «Το σύμβολο του Superman ήταν πάντα για την ελπίδα, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Σήμερα, αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο. Σήμερα, περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δουν τον εαυτό τους στον πιο ισχυρό υπερήρωα των κόμικς», ανέφερε ο δημιουργός της σειράς.
Ο νέος Superman καταπιάνεται με διάφορα ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα, όπως τα περιστατικά πυροβολισμών σε σχολεία, η κλιματική αλλαγή, οι απελάσεις προσφύγων και άλλα.
