• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 19.2°C / 22.9°C
  2 BF
  65%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 13.1°C / 17.4°C
  1 BF
  51%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  22°C 20.4°C / 23.0°C
  3 BF
  65%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 17.0°C
  1 BF
  76%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 14.1°C
  0 BF
  94%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 13.1°C / 16.0°C
  1 BF
  57%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.4°C / 11.1°C
  4 BF
  50%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.2°C / 22.6°C
  1 BF
  70%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.8°C / 26.5°C
  2 BF
  77%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 17.9°C / 20.9°C
  2 BF
  56%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.5°C / 22.9°C
  2 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 15.1°C / 20.6°C
  5 BF
  88%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.7°C / 21.7°C
  5 BF
  58%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 17.5°C
  2 BF
  63%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 17.5°C / 19.0°C
  1 BF
  88%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.8°C / 25.4°C
  2 BF
  53%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 18.0°C / 23.1°C
  2 BF
  66%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.3°C / 16.5°C
  0 BF
  93%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 17.5°C
  2 BF
  59%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  2 BF
  65%
REUTERS

Λυκοφιλίες

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο υπερήλικας πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν έκανε δηλώσεις για μια φιλική έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με δεδομένο ότι με ένα τόσο ισχυρό νόμισμα όπως το ευρώ δεν θα μπορέσει η ελληνική οικονομία να τα βγάλει πέρα. Σχολιάζει ακόμα ότι αυτό δεν θα σημάνει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά απλά από το ευρωπαϊκό νόμισμα και υπενθυμίζει ότι ο ίδιος το 2001 είχε διαφωνήσει με την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Ο πάλαι ποτέ καλός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή που τόσο πολύ είχε συνεισφέρει στο να μπει η Ελλάδα στην Ε.Ε. (οι μεγαλύτεροι θυμούνται ακόμα τη γρήγορη επισκευή της Λ. Συγγρού για να υποδεχτεί τότε τη λιμουζίνα του Ντ' Εστέν), συντάσσεται τώρα με το κόμμα της δραχμής.

Στις 26/5/ 2011 (επί ΠΑΣΟΚ) ο υπερσυντηρητικός πολιτικός είχε ζητήσει με δηλώσεις του να αφεθεί η Ελλάδα να πτωχεύσει: «Εφόσον δεν μπορεί μια χώρα να επαναφέρει σε ισορροπία τα οικονομικά της, τότε θα πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ και να προχωρήσει σε υποτίμηση του νομίσματός της».

Το 2014 είχε δηλώσει επίσης ότι η Γαλλία κινδυνεύει να καταντήσει Ελλάδα.

Βέβαια στις 28/1/2015 στο μήνυμα του Σαμαρά: «Η πολιτική μας μάχη συνεχίζεται. Θα προχωρήσουμε μπροστά όπως κάνατε και εσείς ο ίδιος με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, για ένα όραμα μιας Ευρώπης με τις αξίες της συναίνεσης, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας», ο Ντ' Εστέν απάντησε «Θα ήθελα να χαιρετίσω την τόλμη και την επιμονή με την οποία δουλέψατε στο εσωτερικό αλλά και στη διεθνή σκηνή, για να κρατήσει τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της Ελλάδας. Είναι ένας από τους λόγους που θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια. Τέλος, θα ήθελα να στείλω τις πιο θερμές μου ευχές για την Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι: «Βιώνετε την αρνητική πλευρά της Δημοκρατίας».

Θυμίζουμε ότι όταν είχε επισκεφτεί την Ελλάδα ο π. πρόεδρος ζητούσε το νέο αεροδρόμιο, το γκάζι της Αθήνας, την έγχρωμη τηλεόραση, την επανασυζήτηση της σύμβασης Ρενό-Πεζό, την επέκταση της Πεσινέ, ενεργειακά εργοστάσια, το μετρό κ.ά. Γνώριζε όμως ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν αρνητικά και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ που είχε δηλώσει πως αντιτίθεται σε κάθε άμεση επένδυση διότι δεν ελέγχεται το κόστος της, η εκροή συναλλάγματος για την εξυπηρέτησή της είναι μακρόχρονη και αστάθμητη και τελικά υποδουλώνει τη χώρα στο πολυεθνικό κεφάλαιο.

Ο Ντ’ Εστέν, στη συνάντησή του με τον Ανδρέα, έκανε προσπάθεια να τον μεταπείσει τόσο για την αναγκαιότητα ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ όσο και των γαλλικών επενδύσεων ώστε η χώρα μας να βρει το δρόμο της ανάπτυξης. Και τελικά ο μεν Ανδρέας τελικά πείστηκε αλλά ο Γάλλος τ. πρόεδρος σήμερα και τόσα χρόνια μετά και από τις γαλλικές επενδύσεις, θυμήθηκε ότι κακώς η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη.

Μετά από την υπενθύμιση αυτών των γεγονότων είναι μάλλον περιττή η περαιτέρω ενασχόληση με την περίπτωση του κ. Ντ' Εστέν που είναι τόσο στενός φίλος της Ελλάδας μόνο όταν στην κυβέρνηση είναι η δεξιά.  

ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ποιοι δεν αντέχουν να αποτελούν μειοψηφία;
Πληροφορούμαστε από το διαδίκτυο ότι η μειοψηφία του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά την άμεση σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. με αφορμή τη μη πρόσκληση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δ....
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ποιοι δεν αντέχουν να αποτελούν μειοψηφία;
ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ
Η ανομία και οι εξισώσεις
Ολο και πυκνώνουν οι πολεμικές ιαχές πολλών ΜΜΕ και της Ν.Δ. (κατά κύριο λόγο) και μοιάζει σχεδόν να αποζητούν ακόμα και το παραμικρό γεγονός προκειμένου να αποδείξουν ότι στην Ελλάδα βασιλεύει η ανομία, η...
Η ανομία και οι εξισώσεις
ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ
Άνθρακες ο «θησαυρός» του ομίλου Μαρινάκη – Ν.Δ.
Είναι πραγματικά αξιέπαινες οι προσπάθειες των συναφών εκδοτικών ομίλων Μαρινάκη να βρουν και στη συνέχεια να αναδείξουν οικονομικά σκάνδαλα που εξελίχτηκαν ή ακόμα εξελίσσονται στις κυβερνητικές τάξεις....
Άνθρακες ο «θησαυρός» του ομίλου Μαρινάκη – Ν.Δ.
ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ
«Γάτα Ιμαλαΐων... χάσαμε»
«Αλέξη χάσαμε» φέρεται να είναι το απόλυτο συμπέρασμα της νέας (παλιάς) εφημερίδας του ομίλου Μαρινάκη. Μάλιστα αυτό το «χάσαμε» δεν αποδίδεται όπως είναι η αλήθεια στον διακαή πόθο της Ν.Δ. και των στελεχών...
«Γάτα Ιμαλαΐων... χάσαμε»
ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ
Σκέψεις για την Αριστερά
Είναι κρίμα που ένα μεγάλο μέρος της Αριστεράς φοβάται να μη βρέξει τα πόδια του στα παγωμένα νερά μιας προσπάθειας συγκλίσεων μπροστά στον ακροδεξιό ρατσιστικό και εθνικιστικό λόγο των ευρωφοβικών κομμάτων.
Σκέψεις για την Αριστερά
ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ
Ο πόνος του Σταύρου Ψυχάρη για το γάλα
Ο φανατικός πολέμιος του λαϊκισμού... αναγκάστηκε σήμερα να παραδεχτεί με κύριο τίτλο ότι η πτώση στις πωλήσεις γάλατος ανέβηκε στο 12% αποδίδοντας με τις κατάλληλες διατυπώσεις του πρωτοσέλιδου, στον ΣΥΡΙΖΑ...
Ο πόνος του Σταύρου Ψυχάρη για το γάλα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας