Χθες ζήσαμε κάτι ανήκουστο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας προσκάλεσε τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να συζητήσουν μεταξύ τους στο προεδρικό μέγαρο και πριν ο τελευταίος προλάβει να φτάσει στο γραφείο του, μετά το τέλος της συνάντησης, η συνομιλία τους είχε γίνει φύλλο και φτερό από τον ίδιο τον Πρόεδρο, σε μορφή non paper.
Δεν μπορεί να το ζούμε αυτό! Η Προεδρία της Δημοκρατίας βγάζει non paper λες και πρόκειται για κάποια παρακατιανή Γενική Γραμματεία υπουργείου. Λες και είναι τίποτε… «κύκλοι», «κύκλοι» ενός πολιτικού που αφήνουν να διαρρεύσουν πράγματα.
Χωρίς καμία υπερβολή λοιπόν, η Προεδρία της Δημοκρατίας δημοσίευσε το περιεχόμενο ιδιωτικής συνομιλίας στέλνοντάς το σε κάποια ΜΜΕ.
Τον προσκάλεσε δηλαδή και μετά τον κάρφωσε. Και σε απλό ιδιωτικό επίπεδο να το δει κανείς, είναι εντελώς ανήθικο και ανεπίτρεπτο. Πόσο μάλλον σε πολιτικό επίπεδο.
Αφήστε που αν πιστέψουμε τον Αλέξη Τσίπρα (και τον πιστεύουμε) ο Κωνσταντίνος Τασούλας διέρρευσε ψέματα.
Οι δύο επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτά τα δύο ανώτατα πολιτειακά αξιώματα, την προεδρία της Δημοκρατίας και την προεδρία της Βουλής, αποδεικνύονται λίρες εκατό. Ό,τι έπρεπε για το επιτελικό κράτος. Τα καλύτερα γρανάζια του.
Ιδανικοί και ολίγιστοι.
