Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη που «πνέει τα λοίσθια», με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σιγά – σιγά σε καθεστώς.
Σήμερα λοιπόν στο biefing o κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης την είδε… Τραμπ και το τερμάτισε, απειλώντας δημοσιογράφο με μήνυση!
Τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη επειδή δεν του άρεσε μία ερώτηση που του έγινε. Μιλάμε για αδιανόητα πράγματα. Ο κ. Μαρινάκης ξέφυγε εντελώς.
«Σας παρακαλώ πολύ να μην παραποιείτε τα λόγια μου, γιατί κάποια στιγμή μπορεί να υποστείτε και τις συνέπειες του νόμου, έτσι;», του είπε ο κ. Μαρινάκης. «Γιατί αυτό που κάνετε είναι ποινικό να ξέρετε. Δηλαδή, λέγεται “παραποίηση των δεδομένων”. Και να ξέρετε ότι υπάρχουν και όρια, τα οποία πολλές φορές τα έχετε ξεπεράσει. Και επειδή πέραν όλων των άλλων έχω και τη νομική ιδιότητα, σας παρακαλώ πολύ να προσέχετε, γιατί κάποια στιγμή θα αναγκαστώ και εγώ να κινηθώ νομικά. Να είστε πολύ προσεκτικός, δεν έχετε τον λόγο, έτσι; Και δεν θα σπιλώνετε ούτε πρόσωπα, ούτε κανέναν. Αρκετά με την ασυλία σας».
Και όταν ο δημοσιογράφος του απάντησε «σας ευχαριστούμε για την απειλή» ο κ. Μαρινάκης συνέχισε απτόητος – ήταν φανερό πως είχε χάσει εντελώς την ψυχραιμία του και διολίσθαινε σε αυταρχικά μονοπάτια: «Καμία απειλή. Όταν κάποιος λέει σε κάποιον άλλον κάτι που δεν είπε, αυτό είναι παράνομο. Απειλή με νόμιμα μέσα δεν υφίσταται, να το ξέρετε αυτό. Ασυλία δεν έχετε».
Και δεν σταμάτησε εδώ, το συνέχισε σαν στρατάρχης άλλης εποχής: «Σε περίπτωση που δεν ανακαλέσετε αυτό το οποίο είπα, θα εξετάσω και εγώ τα μέσα τα οποία έχω, γιατί κάπως πρέπει να προστατευτώ από τις λαθροχειρίες σας. Μην… είστε και θρασύδειλος, πέραν όλων των άλλων. Εκτός από θρασύς είστε και δειλός. Είπατε πριν από λίγο, ευτυχώς όλα αυτά είναι on record, ότι πριν από λίγο παραδέχτηκα κάτι. Και τώρα που καταλάβατε τι είπατε και τις συνέπειες αυτού που είπατε, είπατε ότι απλά ρωτήσατε. Εκλαμβάνω την υπαναχώρησή σας ως μια έμμεση αποδοχή αυτού του οποίου κάνατε. Να ξέρετε ότι στο εξής, κάθε φορά που θα λέτε κάτι που δεν έχω πει, θα εξετάζω τη νομική διέξοδο που έχω. Γιατί κάποια στιγμή, αυτή η πρακτική, η οποία ξεφεύγει του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και δεν έχει καμία σχέση, πρέπει να έχει και συνέπειες του νόμου».
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό αλλά ταυτόχρονα, λόγω της ταραχής του κ. Μαρινάκη, γίνεται και κωμικοτραγικό. Αποτελεί ποινικό αδίκημα η «παραποίηση των δεδομένων»;
Και υπάρχει και το εξής κωμικοτραγικό: Ο κύριος Μαρινάκης ζητάει από τον δημοσιογράφο να ανακαλέσει (ο δημοσιογράφος)… αυτό που είπε ο ίδιος (ο Μαρινάκης).
Δείτε το απόσπασμα:
Έχετε δει ποτέ στον κόσμο, σε οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση, κυβερνητικό εκπρόσωπο σε briefing να απειλεί δημοσιογράφο με μήνυση; Απίστευτο. Οι άνθρωποι έχουν περάσει σε άλλο level… pic.twitter.com/s9xoOnxN69
— e-tetRadio.gr (@tetRadio) February 9, 2026
