Εκπληξη και οργή σε όσους δεν γνωρίζουν τη συνολική παρακμή (και) του αθλητικού Τύπου και ειδικά της συγκεκριμένης εφημερίδας προκάλεσε το άθλιο χθεσινό πρωτοσέλιδο της Sportime με τίτλο: «Αφήστε με να ζήσω» για το θέμα των εκτρώσεων. «Πόσοι πατεράδες δεν έχουν πανηγυρίσει στην Ελλάδα τα γκολ της αγαπημένης τους ομάδας αγκαλιά με τα παιδιά τους γιατί δεν γεννήθηκαν ποτέ; Πόσοι; Με μια πρόχειρη ματιά στα στοιχεία 350.000 είναι οι εκτρώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα, κάνοντας την χώρα την 1η χώρα πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων» γράφει ο συντάκτης.
Λίγες μέρες πριν από το 2020 (και όχι το 1920) μια αθλητική εφημερίδα με ένα σκοταδιστικό πρωτοσέλιδο - ντροπή, βγαλμένο από τα σπλάχνα της ακροδεξιάς, βλέπει απειλές εξόντωσης του έθνους και δήθεν νοιάζεται για τα αγέννητα παιδιά. Οσο για τα στατιστικά στοιχεία που επικαλείται, πρόκειται για χρόνια ανακύκλωση fake είδησης, καθώς δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγραφή των αμβλώσεων στην Ελλάδα. Για τον έλεγχο των γυναικών πάνω στα σώματά τους και για τα αυτονόητα δικαιώματά τους, ούτε κουβέντα βέβαια.
Η κατρακύλα του Sportime, μιας εξαιρετικής αθλητικής εφημερίδας στα τέλη της δεκαετίας του 1990, είναι γνωστή. Εξίσου χυδαίο ήταν και το ομοφοβικό πρωτοσέλιδο της ίδιας εφημερίδας στις 13 Ιουνίου 2018 με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών («TO ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ? ΠΑΡΟΥΣΑ!!!») Εκτός από τα αγέννητα παιδιά, υπάρχουν βέβαια και οι αγνώστου πατρός ανώνυμες εταιρείες. Η αμαρτωλή ιστορία της Sportime έχει στο παρελθόν τουλάχιστον οκτώ διαφορετικές εταιρείες, εκδότες-φαντάσματα, εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους, εξωχώριες εταιρείες και δικαστικές καταδίκες. Στο πιο πρόσφατο παρελθόν, αφού η εφημερίδα είχε κλείσει επί χρόνια, ο τίτλος της κατέληξε στον δικηγόρο Λεωνίδα Λουκόπουλο και από αυτόν στον δημοσιογράφο Περικλή Γκιόλια.
Είναι γνωστό πως το ανδρικό οπαδικό κοινό, στο οποίο απευθύνεται η εφημερίδα, κατά κανόνα δεν δίνει δεκάρα για τις «αγέννητες» ζωές, πόσο μάλλον για τις γεννημένες. Οι εκτρώσεις εξάλλου είναι και «αντεθνικές» και οικονομικά ασύμφορες, καθώς η εφαρμογή πολιτικών ισότητας και συμφιλίωσης εργασίας και οικογένειας απαιτούν πόρους με υψηλό δημοσιονομικό κόστος. Το χθεσινό πρωτοσέλιδο δεν θα είχε ιδιαίτερη αξία από μόνο του αν δεν ακολουθούσε ένα διεθνές ρεύμα οπισθοδρομισμού, το οποίο έρχεται μόλις μερικούς μήνες μετά την ανακοίνωση στην Ελλάδα της Ιεράς Συνόδου για τη «μέρα του αγέννητου παιδιού», μετά τα επιδόματα μόνο για Ελληνες και μετά τις δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου για το δημογραφικό. Καμία έκπληξη που το επικρότησαν χθες ο Αδωνις Γεωργιάδης από τη Ν.Δ. αλλά και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΚΙΝ.ΑΛΛ., επιχειρώντας να ανοίξουν θέμα εκτρώσεων στην Ελλάδα. «Ας μη ξεχνάμε ότι 250 με 300 χιλιάδες ελληνόπουλα σφαγιάζονται κάθε χρόνο με έκτρωση» είπε προχθές στο κήρυγμά του και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Ανθιμος.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας