Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι παλιότεροι, που είχαν δει πολλά τα ματάκια τους, μας συμβούλευαν να είμαστε επιφυλακτικοί μ’ αυτούς που κάνουν μεγάλους σταυρούς, σιγοψιθυρίζουν διαρκώς προσευχές, επικαλούνται τον Θεό κάθε λίγο και λιγάκι, εμφανίζονται αδιάλλακτοι σε θέματα ηθικής και συμπεριφέρονται σαν σταυροφόροι της πίστης. Κάτι έχουν να κρύψουν, κάποιες πομπές τους θέλουν να σκεπάσουν ή, ακόμη χειρότερα, επειδή έχουν διαπράξει πολλές αμαρτίες στη γη, ελπίζουν ότι θα ξεγελάσουν με τα παθιασμένα λόγια τους τον μεγαλοδύναμο και την ώρα της κρίσης αντί για την Κόλαση θα πάνε στον Παράδεισο.

Πολλοί από τους ηγέτες που βρέθηκαν στο Παρίσι για να διαδηλώσουν εναντίον της μισαλλοδοξίας και του θρησκευτικού φανατισμού δεν έπρεπε να ήταν εκεί. Δεν δικαιούνταν να ήταν εκεί. Αλλοι γιατί οι χώρες τους ενισχύουν με χρήμα και όπλα οργανώσεις τζιχαντιστών που σπέρνουν τον θάνατο και άλλοι γιατί είναι απύθμενα υποκριτές. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Ελληνας πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς πέρασε από το Παρίσι και δεν ακούμπησε. Πριν πάει στη γαλλική πρωτεύουσα είχε εκτεθεί με τις δηλώσεις του που συνέδεαν την τρομοκρατία με τους μετανάστες. Αμέσως μετά την επιστροφή του κλιμάκωσε στο ίδιο μοτίβο, μόνο που αυτή τη φορά πρόσθεσε και λίγη ορθοδοξία.

Η ηγεσία της Ν.Δ ακολουθεί κατά γράμμα τη γραμμή Χριστόδουλου που είχε κωδικοποιηθεί στη φράση «πίσω ολοταχώς». Η προεκλογική εκστρατεία της παραπέμπει στη σκληρή Δεξιά της μετεμφυλιακής περιόδου. Τότε, τα σπίτια θα τα έπαιρναν οι κομμουνιστές που αν και ηττημένοι στα πεδία των μαχών, εξόριστοι ή στοιβαγμένοι στα ξερονήσια και τις φυλακές, προετοίμαζαν τον ένοπλο τρίτο γύρο. Τότε, οι κομμουνιστές θα καταργούσαν τη θρησκεία, θα γκρέμιζαν τις εκκλησίες και θα ξύριζαν τους παπάδες. Τότε, οι ηδονιστές και έκφυλοι ΕΔΑΐτες έστελναν τις Λαμπράκισσες με τις μαύρες κάλτσες στους ανυποψίαστους νοικοκυραίους για να τους ξελογιάσουν με σκοπό να διαλύσουν τον θεσμό της οικογένειας -το ένα από τα τρία αγκωνάρια της εθνικοφροσύνης.

Σήμερα η Αριστερά θα δημεύσει τις περιουσίες και τις καταθέσεις για να βρει χρήματα, θα κατεβάσει τις εικόνες από τα δημόσια κτίρια για να βάλει στη θέση τους τον Τσάβες, θα αφοπλίσει την Αστυνομία, επιτρέποντας στους κακοποιούς, τους τρομοκράτες και τους μετανάστες, που θα μπαίνουν ελεύθερα από παντού, να καταστρέψουν την κοινωνία. «Αυτά δεν θα τα αφήσουμε να συμβούν», φώναξε έμπλεος ιερής οργής ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, κρατώντας με τον προσήκοντα σεβασμό στο ένα χέρι το λάβαρο της Αγίας Λαύρας και στο άλλο την εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Η παραπάνω σκηνή είναι προϊόν της αναιδούς φαντασίας μας. Ωστόσο, μπορεί να τη δούμε να προβάλλεται σύντομα στις οθόνες μας.

Ανάγωγα

Σήμερα έρχεται ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Ραχόι για να βοηθήσει τον Αντ. Σαμαρά στον προεκλογικό αγώνα του. Μάλλον κακή επιλογή. Ο Ραχόι είναι περικυκλωμένος από σκάνδαλα και η ισπανική Δικαιοσύνη τον περιμένει στη γωνία. Μόλις εγκαταλείψει την εξουσία θα αρχίσουν να βαράνε τα τέλια. Πολύ πιθανόν να έχει την τύχη του Πορτογάλου πρώην πρωθυπουργού -του άλλου πολιτικού που έφερε τα μνημόνια στη χώρα του-, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη φυλακή κατηγορούμενος για διαφθορά.