Οπου σταθεί κι όπου βρεθεί αποκαλεί Μακεδονία τη Μακεδονία ο Πάνος Καμμένος. Τι να σου κάνει ο καψερός! Γλωσσοδέτης σωστός το Που Γου Δου Μου, του φράζει με χίλιους κόμπους τον ουρανίσκο. Του FYROM τα γράμματα είναι σάμπως τ’ ανάσκελα, που ’λεγε ο Ζήκος στον «Μπακαλόγατο», κι ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. δεν τα πάει καλά με τις «αλλοδαπής προελεύσεως» λέξεις.
Χάλια μαύρα έχουν τα αγγλικά του. Χειρότερα απ’ τα δικά μου. Τσάτρα πάτρα τα μιλά και, καθώς μπερδεύει τα ανώμαλα με τα ομαλά ρήματα, παίζει τα χέρια του παντομίμα, όπως ο Γιώργος Κωνσταντίνου όταν ζητούσε προφιτερόλ στην αμίμητη σκηνή της ταινίας «Χτυποκάρδια στο θρανίο», αφήνοντας εμβρόντητο τον σερβιτόρο. Τον πήρανε χαμπάρι τα σόσιαλ μίντια και τον μετέτρεψαν σε ξεκαρδιστικό ανέκδοτο.
Λέγε λέγε ολημερίς κι ολονυχτίς, δεν μπορεί, θα το κάνεις το σαρδάμ σου. Τις άλλες ο υπουργός Αμύνης επετίθετο κατά πάντων στον «Ενικό». Μακεδονία και δώσ’ του Μακεδονία και ξανά μανά Μακεδονία ονομάτιζε τη γειτονική χώρα. Αναντάν μπαμπαντάν Μακεδόνας, τα χρειάστηκε ο Χατζηνικολάου. Εσφιγγε τα χείλη να μην του σούρει τα σκολιανά του, αλλά τον εμπόδιζε το σαβουάρ βιβρ του οικοδεσπότη. Ισως σκέφτηκε πως δεν είναι δα τραγικό να χάνει κάποιος τα λόγια του μες στ’ άγρια μεσάνυχτα. Πόσω μάλλον αν αγορεύει καθημερινώς με τις ώρες. Ελα μου όμως που ο κατακαημένος κυβερνητικός εταίρος επανέλαβε το ίδιο λεκτικό σφάλμα και τα πρώτα χαράματα. Τέσσερις φορές σε εβδομήντα δευτερόλεπτα μνημόνευσε τη Μακεδονία σε γνωστό πρωινάδικο.
Ηταν πιθανότατα ξενύχτης, αφού εργάζεται νυχθημερόν· περισσότερο κι απ’ τον άλλοτε σύντροφο ΘΑμαρά. Αγουροξυπνημένοι ο Οικονομέας κι ο Καμπουράκης, το πέρασαν στο ντούκου. Τι να του προσάψουν; Οτι προσφωνεί ένα κράτος όπως όλος ο κόσμος και όχι με το τοπωνύμιο της πρωτεύουσάς του; Ο Μουζάλας όμως δεν δικαιούται να κάνει γλωσσικά ολισθήματα.
Συγκαταλέγεται αναντιρρήτως στη χορεία των αναρχοκομμουνιστών, εαμοβουλγάρων συμμοριτών, οίτινες επιβουλεύονται τα πάτρια εδάφη, επιθυμώντας διακαώς να τα καμαρώσουν περιβεβλημένα από το σιδηρούν παραπέτασμα. Αφού προσαγόρευσε τη Μακεδονία Μακεδονία, πρέπει να ξενιτευτεί ανεπιστρεπτί από την κυβέρνηση ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, να καταβάλει τα επίχειρα μέχρι πεντάλεπτου του ευρώ πά’ να πει. Κανονικά θα αξίωνε τον ανασκολοπισμό του ο Πάνος, δεν ήθελε ωστόσο να χαλάσει το εύκρατο κλίμα μεταξύ του ιδίου και του πρωθυπουργού. Κακό μπελά, πάντως, έχει βρει μαζί του ο ΘΑλέξης.
Η λαϊκή ρήση «πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» επιβάλλει να προσέχεις με ποιον χαριεντίζεσαι περιπαθώς στις εξέδρες κατά τα επινίκια των εκλογών. Πληρώνεσαι από τους κολλητούς και συνάμα σε χρεώνουν. Οι καλοί συνιστούν πλούτο ανεκτίμητο. Με τους σκάρτους βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή της συνεύρεσης με την πάρτη τους και την παρτ(τρ)ίδα τους. Οι ενδοκυβερνητικές ισορροπίες καρκινοβατούν στην κόψη του ξυραφιού, με το οποίο ο Καμμένος απειλεί να πάρει το κεφάλι του Μουζάλα ή να κάνει ακόμα μία αδέξια κωλοτούμπα.
