«Αύριο κληρώνει…» που λένε και οι πλανόδιοι λαχειοπώλες. Δεν κληρώνει η «λοταρία τυχερών αποδείξεων». Κληρώνει η «λοταρία» πρώτης ψηφοφορίας επί του Προέδρου της Δημοκρατίας: αν θα είναι ο κ. Δήμας ή αν, με μη αποκλειόμενη άκαρπη έκβαση και της τρίτης ψηφοφορίας, την έξοδο από την πολιτική κρίση θα δείξει ο (κυρίαρχος) δήμος! Για όσους πάντως ενδιαφέρονται για συμβολισμούς αριθμών, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των ψηφοφοριών: 17, 23, 29 (Δεκεμβρίου) βγάζουν άθροισμα 69! Να παίξουμε λίγο και οι υφιστάμενοι κρίσεων, επικρίσεων, διακρίσεων και άλλων εκκρίσεων, που έως τώρα μας παίζουν χονδροειδέστατα οι προϊστάμενοι.
Οι ίδιοι, που χρόνια, με ανερμάτιστες και επίφοβες πολιτικές, έβαλαν το φίδι στην τρύπα, πασχίζουν τώρα, απεγνωσμένα και σε εμφανή κρίση πανικού, να μας καταστήσουν συμμέτοχους και συνένοχους του δικού τους πανικού, ώστε να βγάλουμε εμείς το φίδι από την τρύπα, όμως με τον τρόπο που πάλι αυτοί θα ορίσουν, αλλά χωρίς να βάλουν το χέρι στην τρύπα.
Διέτρεξα τους τίτλους του (φιλοκυβερνητικού) κυριακάτικου Τύπου και με κατέλαβε πανικός! Επέρχεται συντέλεια, εάν φύγουν «αυτοί» και έρθουν οι «άλλοι». Ο,τι οικοδομήθηκε από «αυτούς», θα το κατεδαφίσουν οι «άλλοι» εν μιά νυκτί! Και την μεν οικοδόμηση δεν την είδαμε. Την δε κατεδάφιση θα τη δούμε θεαματικά (το σύμπαν θα καταρρέει γύρω μας…), αλλά και συντετριμμένοι από μεταμέλεια, επειδή διαλέξαμε τους «άλλους» και όχι πάλι «αυτούς».
Οι αχαρακτήριστοι, για να κρατήσουν το μαγαζάκι τους, που μπαίνεις και βρίσκεις άδεια ράφια, συκοφαντούν το μαγαζί του «άλλου», πως όταν ανοίξει, πρώτα θα πουλάει διπλοτιμής και μετά θα εξαφανιστούν τα προϊόντα! Για τι; Για το, απολύτως δημοκρατικό, ενδεχόμενο να αλλάξει σύντομα (που θα αλλάξει αργά ή γρήγορα, το ξέρουν και οι ίδιοι) η κυβέρνηση της χώρας! Η «ντροπή» είναι λίγη! Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, να κατασβέσει τον πανικό, μεγάλη!
