ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Πέτρος Μανταίος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Εκείνο που είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μπάμπης Παπαδημητρίου για το νερό κατά τη συζήτηση στην Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Βουλής -και το έβγαλαν «βούκινο» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- είναι ότι «Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική.

Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, (…). Αρα θα ήταν καλό για την επιτροπή να ρίξουμε λίγο περισσότερο βάρος στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων (…)». Είπε και άλλα, αλλά επειδή είδα το σχετικό βίντεο (υπάρχει στο Διαδίκτυο προς επιβεβαίωση), νομίζω πως αυτή είναι η ουσία.

Τώρα, αν βγήκε την άλλη μέρα να επανορθώσει (ή να διευκρινίσει) (ΑΝΤ1), με το γνωστό (συμβουλευτικό): «Είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι…» (και όχι όλη τη δήλωση), για να προσάψει «πενία στην αντιπολίτευση και στα επιχειρήματα που αναζητούν».

Συνεχίζοντας διαβεβαίωσε ότι «είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών» (πώς είναι προφανές, ομολογώ, δεν κατάλαβα!). Για να επανέλθει όμως στο… επίμαχο ζήτημα, επί του οποίου, πρωτύτερα, είχε διαβεβαιώσει το αντίθετο: «Η τιμή είναι μόνο, σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα φόβητρο και πρέπει να λειτουργήσει ως τέτοιο».

«Πενία» η αντιπολίτευση και… ρέστοι και ταπί από επιχειρήματα (ίσως και από χιούμορ;), όσοι άλλοι σχολίασαν όσα είπε; Ή μήπως… περίσσευμα κοινοτοπίας εκ μέρους του; Να λέει με σπουδαιοφανές ύφος συνηθισμένα πράγματα, θίγοντας αόριστα ένα θέμα μεγάλο, που όντως υπάρχει, παγκοσμίως δε.

Για να φτάσει πού; Στην πεπατημένη: στην τιμή-φόβητρο. Και τι σημαίνει αυτό φίλτατοι; Σε απλά ελληνικά σημαίνει αύξηση. Σε σύνθετα ελληνικά: κάποιοι θα υπερκαταναλώνουν και όλοι θα πληρώνουμε. Από αισθητικής απόψεως; Εχουμε να φάμε κοινοτοπία με τον κουβά. Θα την πληρώσουμε δε για… φιλοσοφία. Υπομονή!