• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  20°C 17.8°C / 22.3°C
  0 BF
  47%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  18°C 14.6°C / 20.5°C
  1 BF
  71%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  15°C 13.0°C / 19.0°C
  1 BF
  42%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.9°C / 15.3°C
  0 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  0 BF
  82%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  16°C 14.0°C / 19.7°C
  2 BF
  55%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.2°C / 13.4°C
  2 BF
  33%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.6°C / 14.6°C
  1 BF
  46%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.8°C / 22.5°C
  2 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.9°C / 18.9°C
  2 BF
  63%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 19.1°C / 23.4°C
  4 BF
  46%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.6°C / 19.0°C
  2 BF
  52%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.0°C / 21.0°C
  2 BF
  68%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.9°C / 13.5°C
  0 BF
  71%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  17°C 13.5°C / 16.7°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  22°C 13.8°C / 22.7°C
  0 BF
  69%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.0°C / 22.5°C
  1 BF
  48%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  20°C 14.3°C / 19.9°C
  1 BF
  68%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 14.7°C / 20.5°C
  2 BF
  98%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.8°C / 13.8°C
  1 BF
  32%

Στη φωτογραφία ο Κούλης βγάζει σέλφι στη Βουλή με φόντο τον Αδωνι. Μετά από αυτό η σέλφι έπρεπε να είχε καταργηθεί με τροπολογία ή πράξη νομοθετικού περιεχομένου από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτακαίοι και Βαρβιτσιώτηδες και οι διορισμοί

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

♦ Α, όλα κι όλα! Σήμερα γίνομαι «Ιός» κι αλλάζει η σελίδα ριζικά. Αφορμή οι καταγγελίες Κυριάκου Μητσοτάκη και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις ατέλειωτες προσλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ συγγενών, φίλων και συντρόφων και οτιδήποτε άλλο φαντάζεται κανείς.

♦ Προσωπικά είμαι υπέρ αυτών των διορισμών γιατί λύθηκε το πρόβλημα της ανεργίας κι έχουμε μάλιστα και πλεόνασμα διορισμένων.

♦ Αλλά να μιλάει το Μητσοτακέικο και το Βαρβιτσιωτέικο για διορισμούς; Αυτοί πρωταγωνιστούσαν σε διορισμούς από αιώνων, όπου ο ένας έκανε με διορισμό βουλευτή τον άλλον και όχι π.χ. απλό γενικό γραμματέα του υπουργείου του ή διευθυντή του γραφείου του.

♦ Ηταν τόσο πολλοί οι διορισμοί βουλευτών μεταξύ τους που συγκροτούσαν τέσσερις κυβερνήσεις και 14 τζάκια.

♦ Διορισμούς βουλευτών δεν έχει κάνει πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα).

♦ Διαβάστε λοιπόν την εμβριθή έρευνά μου και να τρέμει ο «Ιός».

♦ Τιμής ένεκεν ξεκινάω από το Μητσοτακέικο γιατί ο Κυριάκος άρχισε πρώτος τις κατηγορίες.

♦ Σόι πάει το βασίλειο από το 1845. Οχι, δεν γεννήθηκε τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο γουρλής. «Γενάρχης» της δυναστείας θεωρείται ο Κωστής Μητσοτάκης (1845-1898), ο οποίος ήταν ο αρχηγός του... «Κόμματος των Ξυπόλυτων» όπως λεγόταν.

♦ Ηταν επ’ αδελφή γαμπρός του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο οποίος ανέλαβε την αρχηγία των «Ξυπόλυτων» (ναι, αλήθεια έτσι λέγονταν!), το οποίο και μετονόμασε σε Κόμμα των Φιλελευθέρων.

♦ Από τους «Ξυπόλητους» φοβήθηκαν οι μετέπειτα του Μητσοτακέικου, γι’ αυτό όλο και κάτι κουζινικά και οικοσκευές έπαιρναν από τη Μίζενς για να μην καταντήσουν ξυπόλητοι και στην ψάθα.

♦ Ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οχι ο Γουρλομάτης, αλλά άλλος (1883-1944), που ήταν επί σειρά ετών βουλευτής Χανίων.

♦ Με προσέχετε; Προσέξτε πολύ καλά γιατί θα χάσετε το νήμα. Ο άλλος γιος λοιπόν του Κωστή και αδελφός του Κυριάκου, Αριστομένης Μητσοτάκης (1884-1941) ήταν κι αυτός βουλευτής Χανίων, ενώ έκανε με βάση το όνομά του υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην κυβέρνηση Παπαναστασίου, καθώς και αντιπρόεδρος της Βουλής (δεν παίζομαι!).

♦ Και να σου προβάλλει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο επίτιμος ντε (1918-2356), γιος του βουλευτή Κυριάκου, ανιψιός του υπουργού Αριστομένη, εγγονός του αρχηγού του «Κόμματος των Ξυπόλυτων», αλλά και ανιψιός του Ελευθερίου Βενιζέλου. Γεννήθηκε στα Χανιά και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1946 και σαρώνοντας όλα τα υπουργεία, το 1993 ανέλαβε πρωθυπουργός. ΟΛΕ!

♦ Στη φωτογραφία εποχής βλέπουμε τον Μητσοτάκη με τον πελεκάνο της Μυκόνου, που την άλλη μέρα πέθανε.

♦  Ακολούθησε η Ντόρα Μπακογιάννη: η κόρη του Κωνσταντίνου, εγγονή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανιψιά του Αριστομένη, δισέγγονη του Κωστή και μακρινή συγγενής του Βενιζέλου (ε ρε ρεπορτάζ που έριξα!).

♦ Τη βλέπουμε σε πρόσφατη φωτογραφία με τον μπαμπά. Παρατηρούμε δύο κραυγαλέα πράγματα:

♦ Ο Μητσοτάκης φαίνεται πιο μικρός από την κόρη του.

♦  Οσο πάει νεάζει ο Μητσοτάκης. Σε λίγο θα του αγοράζουν από τα Τζάμπο.

♦ Μετά διορίστηκε υπουργός ο Κυριάκος ή Κούλης Μητσοτάκης: ο αδελφός της Ντόρας, γιος του Κωνσταντίνου, εγγονός του Κυριάκου, ανιψιός του Αριστομένη, δισέγγονος του Κωστή και μακρινός συγγενής του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο γουρλομάτης ντε, που λέγαμε.

♦  Δεν έχει ακόμα διαπιστώσει κανείς ποιος γουρλώνει πιο πολύ τα μάτια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Τρέμη ή ο Μανιάτης του Ολυμπιακού;

♦ Στη φωτογραφία ο Κούλης βγάζει σέλφι στη Βουλή με φόντο τον Αδωνι. Μετά από αυτό η σέλφι έπρεπε να είχε καταργηθεί με τροπολογία ή πράξη νομοθετικού περιεχομένου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

♦ Πάμε τώρα στην Οικογένεια Βαρβιτσιώτη. Το συγκεκριμένο τζάκι υφίσταται πολιτικά από το 1856. Παραλίγο να φάνε το Μητσοτακέικο δηλαδή. Ντέρμπι όμως.

♦ Οι σύγχρονοι εκπρόσωποι της οικογένειας ήταν:

• Ο βουλευτής του Λαϊκoύ Κόμματος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (να ‘ξερε πού πήγε αργότερα το όνομά του!).

• Μετά διορίστηκε βουλευτής και υπουργός ο γιος του, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, που μια χαρά άνθρωπος είναι, αλλά του έλαχε ο υιός.

• Κατά το εθιμικό δίκαιο, διορίστηκε μετά βουλευτής η χαρά του τζακιού, ο γιος του Γιάννη, ο Μιλτιάδης ντε!

♦ Ο Μιλτιάδης εξελίχτηκε και έφτασε μέχρι υπουργός Ναυτιλίας, με μοναδικό πλεονέκτημα ότι το σπίτι του έβλεπε θάλασσα.

♦ Στα ναυάγια επί υπουργίας του ήταν στο κέντρο (επιχειρήσεων) της Πάολας και του Παντελίδη.

♦ Εχει γίνει πιο γνωστός από τη φωτογραφία που καμαρώνουμε και τη φράση αναπόφευκτα που έρχεται στο μυαλό («Χούφτωσ’ τη, χούφτωσ’ τη!).

♦ Συγγενικά πρόσωπα που διόρισαν οι Βαρβιτσιώτηδες και Μητσοτακαίοι δεν αναφέρω γιατί είναι 1.043.785 και θα τρώγαμε όλο τον χώρο της εφημερίδας.

♦ Ο επίτιμος μόνο έχει συμμετάσχει σε 13.358 κρητικούς γάμους, αλλά καμιά μπαλοθιά δεν τον πέτυχε. Ο πατέρας του σκότωσε τον πελαργό που τον έφερε στη ζωή. Εχει καταστρέψει τρεις ελαιώνες στην Κρήτη από το λάδι που ξόδεψε στις βαφτίσεις.

♦ Πιο πολλή συζήτηση γίνεται ποιος θα διοριστεί διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ από το ποιος θα διοριστεί πρωθυπουργός. Είναι φαίνεται πολύ σημαντική η θέση της προπαγάνδας.

♦ Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεφεύγει βέβαια. Μπουκάρισα σε όλα τα υπουργεία και φωτογράφισα όλο το συγγενολόι. Ολοι ήθελαν να με διορίσουν. Θα ’χετε ρεπορτάζ και ντοκουμέντο-σοκ.

♦ «Ιοί» στη διπλανή σελίδα, φάγατε τη σκόνη μου. Σας στέλνω όλους τους αναγνώστες εκεί.

Πηγές, βιβλιογραφία: όλα κλεμμένα

Φωτογραφίες: όλες κλεμμένες

Κοπιράιτ: Πάμε Λουκέτο

 

 

ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ
Ο επίτιμος, υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ.!
​Εδώ οι καλές λεπτομέρειες του καβγά στο Μητσοτακέικο μεταξύ Κυριάκου-Ντόρας στο προσκεφάλι του Κώστα Μητσοτάκη. Σύμφωνα με απόλυτα αναξιόπιστες πληροφορίες, στο σπίτι της οικογένειας στα Χανιά ο Κυριάκος...
Ο επίτιμος, υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ.!
ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ
Οι 12 Θεοί και οι 12 Σοφοί
Κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι 12 Σοφοί συσκέπτονταν τόσο καιρό για να αντιγράψουν το αυστραλιανό μοντέλο. Κλόπι-πέιστ δηλαδή. Και δεν ξέρουμε και πόσο στοίχισε. Επειτα, όταν ακούς «αυστραλιανό μοντέλο», άλλο...
Οι 12 Θεοί και οι 12 Σοφοί
ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ
Εκλογή Μις Εμφύλιος στην Ελλάδα
Ο πιο μεγάλος εμφύλιος γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ένας διαγράφει τον άλλο. Γίνεται «κούρεμα» φίλων. Για να φανταστούμε την έκταση του κουρέματος, προσωπικά είμαι σε εμφύλιο με τον εαυτό μου. Τον...
Εκλογή Μις Εμφύλιος στην Ελλάδα
ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ
Αποβιώσιμη λύση
Πήγαν να κάνουν ζημιά οι αντιεξουσιαστές, που εμφανίστηκαν εκεί σινιαρισμένοι με κοστούμια Αρμάνι, αλλά έφυγαν γιατί σεβάστηκαν την παρουσία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Οι της αντιπολίτευσης στα πολυπληθή...
Αποβιώσιμη λύση
ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ
Η Ντόρα και ο τορναδόρος
Δεν ξέρουν να κάνουν αντιπολίτευση. Παράδειγμα, η Ντόρα που μίλησε για σίγουρη χρεοκοπία το τριήμερο. Επρεπε να δηλώσει ότι δεν πρέπει να χρεοκοπήσουμε γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διορισμοί συγγενών και...
Η Ντόρα και ο τορναδόρος
ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ
Συμφωνία εντός ολίγων λεπτών
Απαράδεκτος ο Μητρόπουλος που κατήγγειλε βασανισμό του Ταγματάρχη από τη Ζωή. Του έκανε φάλαγγα; Δεν του έκανε. Γιατί φωνάζει ο εργατολόγος; Η εξέταση Ταγματάρχη συνεχίζεται σήμερα στα παρακάτω σημεία: •Λάκκος...
Συμφωνία εντός ολίγων λεπτών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας