Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σκεπασμένη και ενισχυμένη από το προσφυγικό, η φτωχοποίηση και αποικιοποίηση του ελληνικού λαού προχωρά σταθερά, με διαδοχικά χτυπήματα, με τους πολιτικούς απλούς διαχειριστές των αριθμών της «λογιστικής καταστροφής», που ζητά η Οικονομική Συντεχνία.

Τα μνημόνια και η «μονομερής ενέργεια» ελαχιστοποιούν τη νομοθετική δυνατότητα των «αντιπροσώπων της Μεταδημοκρατίας μας». Ετσι φτάσαμε να ακούσουμε τον Μοσκοβισί να μας αποκαλεί ανόητους που νομίσαμε πως θα αλλάξουμε την Ευρώπη και τον πατριάρχη του γερμανικού οικονομικού ιμπεριαλισμού να μας αποκαλεί αποτυχημένους (Fail State!).

Η φοροεπιδρομή (πουθενά στον κόσμο δεν φορολογείται γη και ιδιοκτησία που δεν δίνει εισόδημα), η καταβαράθρωση των μισθών και των συντάξεων θα οδηγήσει τον Ελληνα στο ξεπούλημα ή στη δήμευση της περιουσίας του (σπίτια, επιχειρήσεις, γη). Κάτι που περιμένουν να οικειοποιηθούν από τους τραπεζίτες τα hedge και distress funds καθώς και οι επίδοξοι οικοδεσπότες των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ).

Βέβαια απαιτούνται και οι δουλοπάροικοι που θα εργάζονται στις νέες επιχειρήσεις επί ελληνικού εδάφους. Και δημιουργείται μέσα στην τεράστια δεξαμενή ανέργων το νέο υβριδικό είδος εργαζόμενου-άνεργου, χωρίς ασφάλιση, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς καν τον βασικό μισθό, χωρίς μέλλον, που σκοπό έχει να συμφιλιώσει τον άνεργο με την ιδέα τής διά βίου ανασφάλειας και με την αμισθί, ελαστική εργασία (προγράμματα voucher και συμπαρομαρτούντα).

Από το καζάνι των 1.300.000 ανέργων θα βρεθεί το «προσωπικό» που θα εργάζεται στις ΕΟΖ. «Να κάνουμε την Ελλάδα μια Ειδική Οικονομική Ζώνη» (πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων, 2012). Ο «νεοάποικος» θα εξασφαλίσει δωρεάν υποδομές, δωρεάν παροχή νερού και ρεύματος, καμιά φορολογία, εξαγωγή των κερδών στο εξωτερικό και έτοιμο εργατικό δυναμικό. Στη Θράκη θα έστελναν νέους να μάθουν γερμανικά στη μητρόπολη!

Εκεί λοιπόν, στην έρμη τη Θράκη, το 2012, το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ συζήτησε τις τεχνικές προϋποθέσεις, το πιθανό νομικό πλαίσιο και την ενδεχόμενη επιχειρηματικότητα, για τη δημιουργία μιας τέτοιας Ζώνης Ειδικού Σκοπού! Δηλαδή ενός δουλοκτητικού εργασιακού καθεστώτος με ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις υπέρ των επενδυτών, οι οποίοι θα απολάμβαναν αυτό το εξαιρετικά ευνοϊκό καθεστώς εις βάρος των εσόδων του ελληνικού Δημοσίου.

Και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Γερμανός υπουργός Γιόακιμ Φούχτελ, με σκοπό την εκτέλεση του μεγαλεπήβολου έργου των ΕΟΖ. Μαζί μ’ αυτόν και η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» (ΕΓΣ), με πρόεδρό της τον Κριστόφ Σουμάχερ, σύμβουλο του Γιόακιμ στη Μυτιλήνη (1 Σεπτ. 2012, επαφή με την τότε Αυτοδιοίκηση Λέσβου).

Η ΕΓΣ στέλνει στην ελληνική Αυτοδιοίκηση το γνωστό «απαράδεκτο ερωτηματολόγιο με το οποίο ζητά κανονικό φακέλωμα των τόπων των αυριανών ΕΟΖ». Γεωμορφολογικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικολογικά χαρακτηριστικά, υποδομές, πολιτιστική δραστηριότητα, διάθεση απορριμμάτων.

Συγχρόνως το Ιδρυμα Friedrich Naumann μαζί με τη ΜΚΟ «Καποδίστριας» (!) εκτελεί ένα πρόγραμμα μαθημάτων «Θερινού Σχολείου» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη νησιωτικής χώρας και οικονομική κρίση»! Συμμετέχουν ο Φούχτελ, ο Σουμάχερ, Γερμανοί πολιτικοί και ο δικός μας Ανδριανόπουλος με την εύγλωττη εισήγηση: «Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες. Μια πρόταση ανάπτυξης για τις νησιωτικές περιοχές»! Ο ελαιώνας έχει σειρά. Συγχρόνως ο Φούχτελ, ο Σουμάχερ κ.ά. μιλούν στο Επιμελητήριο Λέσβου.

Οπου ακούστηκαν και τα ευτράπελα για χρήση του ξύλου της ελιάς στη Γερμανία για μολυβοθήκες, βελόνες πλεξίματος και σετ γραφείου!!! Ανάλογες «ημερίδες» γίνονται και στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρας, όπου μιλούν και αρκετοί Γερμανοί για τους επιλέξιμους αγρούς και ελαιώνες. Καλά κρυμμένα προσχέδια των ΕΟΖ.

Στις 4-7/11/15 ο Φούχτελ καλεί τους Ελληνες αυτοδιοικητικούς στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση στο Βερολίνο, με έξοδα δικά τους! Πήγαν περίπου 100! Τα θέματα είναι προσφιλή στα σχέδια των Γερμανών βιομηχάνων και τραπεζιτών.

Με ελληνικούς πόρους διείσδυση στην οικονομική, πολιτική, πνευματική και κοινωνική ζωή της χώρας και λεηλασία του εθνικού μας πλούτου με δέλεαρ την παροχή «τεχνογνωσίας», «συμβούλων», «εκπαίδευσης» και άλλης βοήθειας.

Μαζί τους είναι και οι Αυστριακοί. Τον Ιούλιο του 2014 ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, επισκέπτεται τις 10 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Σε ξεναγήσεις στον ελαιώνα της Γέρας, μαζί με τους Γερμανούς «τουρίστες», συμμετέχουν και Αυστριακοί, πιθανόν μέλλοντες «οικοπεδούχοι» των ΕΟΖ. Αλλά οι Γερμανοί ξανάρχονται στη Λέσβο στις 26/5/15 και η Ελληνογερμανική Συνέλευση μαζί με τους καθηγητές Thomas Bausch και Frank Baur επισκέπτονται την περιφερειακή διοίκηση «με πολλά αντικείμενα συζήτησης»!

Στις 8/3/16 ο διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας Σαμαρειτών Γερμανίας, Urrich Bausch, ο σύλλογος παροχής βοηθείας Malteser και η Ελληνογερμανική Συνέλευση, με τον Ελληνα διευθυντή της Χρήστο Λαζαρίδη (δεν αναφέρεται στον τοπικό Τύπο ο Κριστόφ Σουμάχερ) χαρίζουν στην περιφέρεια ένα ασθενοφόρο! Τώρα υπάρχουν οι πρόσφυγες! Ελπίζω στις ΕΟΖ να μη χρησιμοποιούνται σαν αναλώσιμο εργατικό δυναμικό και οι άνθρωποι της Ανατολής των hotspots.

Βλέπετε, ο Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Ερευνας, Τόμας Ράχελ, εγκαινίασε πρόσφατα μαζί με τον ανάλογο δικό μας Κώστα Φωτάκη τις «Ελληνογερμανικές Ημέρες Ερευνας, Καινοτομίας και Νέων Επιστημόνων»! Επειδή μου θυμίζει το «Θερινό Σχολείο» της Λέσβου, φοβού τους Γερμανούς και δώρα φέροντας!

ΥΓ.: Σενάριο; Ο καιρός θα δείξει!

* Πολίτης του Αιγαίου