Αθήνα, 9°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
9°C
11.8° 4.6°
1 BF
79%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
7°C
8.4° 4.4°
1 BF
87%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
12.7° 10.0°
3 BF
68%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
6°C
5.9° 5.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
3°C
2.9° 2.9°
0 BF
87%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
7°C
8.0° 4.9°
0 BF
85%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
4°C
4.4° 3.4°
1 BF
75%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.2° 10.2°
2 BF
81%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
9°C
10.5° 8.8°
2 BF
87%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
6°C
5.9° 5.1°
2 BF
75%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
4 BF
66%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
8.5° 8.5°
2 BF
61%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
9°C
9.2° 9.2°
3 BF
59%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
7°C
7.9° 6.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.6° 7.5°
0 BF
89%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
13.2° 12.8°
3 BF
70%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
5°C
10.0° 4.8°
1 BF
92%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
8°C
7.7° 2.3°
2 BF
83%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
7.8° 3.7°
2 BF
100%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
3°C
3.2° 3.2°
1 BF
79%
ΜΕΝΟΥ
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
Από την μεταγωγή του Χρήστου Τσάκαλου στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Ο Χρήστος Τσάκαλος για όσα ΔΕ λένε τα ΜΜΕ για την υπόθεση... πιθανής τρομοκρατικής ενέργειας

Και τώρα λίγο αλήθεια κύριοι...

Με κείμενό του μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, το πρώην μέλος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» παραθέτει επιχειρήματα για να αποδείξει γιατί δεν έχει σχέση με τη «Greek Mafia», κάνοντας λόγο για καταφανή ψέματα, ενώ παράλληλα δίνει μια πρώτη γεύση για τα όσα δυστοπικά φέρνει ο νέος Ποινικός Κώδικας

Με ένα πλημμέλημα δύο χρόνια φυλακή, αυτά είναι τα μαθηματικά του νέου ποινικού κώδικα. Αρχικά έστησαν ένα τρομακτικό ψέμα με «τρομοκράτες» και Greek Mafia που τελικά τρόμαξε και το ίδιο το ψέμα. Με συνέδεσαν με ΟΥΚαδες, που όχι μόνο δε γνώριζα, αλλά αξιακά και ιδεολογικά βρισκόμαστε σε αντίθετους κόσμους. Με συνέδεσαν με βόμβες της «Greek Mafia» που είναι ένας χώρος που μου προκαλεί αηδία. Χρησιμοποίησαν δύο προσωπικές μου φιλίες με ανθρώπους που έχουν πεθάνει, για να στήσουν ένα σενάριο που θα έδινε παράσημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θα τάιζε με ψέματα πρόθυμους δημοσιογράφους. Το ψέμα τους αποκαλύφθηκε, αλλά κανείς δεν θα μιλήσει για αυτό.

Στο πέρασμα μου από τις φυλακές είχα αναπτύξει φιλικές σχέσεις με διάφορους ανθρώπους που βιώσαμε μαζί τη συνθήκη του εγκλεισμού. Αυτές οι φιλικές σχέσεις δε σήμαιναν συνεργασία επαγγελματική ούτε και κοινούς στόχους στην περαιτέρω ζωή μας. Η αλήθεια είναι απλή και ξεκάθαρη. Η φιλία που είχα με συγκεκριμένους ανθρώπους, που τώρα εδώ και αρκετό καιρό δε βρίσκονται εν ζωή, δεν είχε σχέση ούτε με τις επαγγελματικές ούτε με οποιεσδήποτε άλλες ενασχολήσεις είχαν. Οι δικές τους δουλειές, επιλογές, φιλίες και έχθρες ήταν δικό τους κομμάτι και όχι δικό μου. Τα media με έχουν βαφτίσει ως άνθρωπο που είχα στην κατοχή μου, όχι ένα, αλλά παραπάνω μάλιστα, βενζινάδικα, σε συνεργασία με άλλα άτομα. Ένα ψέμα το οποίο ποτέ και πουθενά δεν έχει την παραμικρή δόση αλήθειας και προκαλώ την αστυνομία ή τα media που τόσο αρέσκονται να το επαναλαμβάνουν, να αναφέρουν το παραμικρό στοιχείο που να το επιβεβαιώνει. Το πού δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, το ξέρει απόλυτα η αντιτρομοκρατική και όλες οι άλλες υπηρεσίες της αστυνομίας που με παρακολουθούσαν εδώ και χρόνια στον χώρο εργασίας μου. Έπειτα, πέρα από εν δυνάμει μπλεγμένο σε κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων, προσπαθούν τώρα, για να κάνουν ακόμα πιο φουσκωμένες τις ιστορίες τους, να με εμπλέξουν και σε υποθέσεις με λαθρεμπόριο τσιγάρων και συγκρούσεων μεταξύ ατόμων που ασχολούνται με αυτό... Άλλο ένα ξεκάθαρο ψέμα και προκαλώ την αστυνομία και τα media που τώρα το αναπαράγουν, να βγάλουν το παραμικρό στοιχείο που δείχνει την οποιαδήποτε σχέση μου με οτιδήποτε τέτοιο. Η αστυνομία που βρίσκομαι υπό αδιάλειπτη «επιτήρηση», μετά την αποφυλάκιση μου, αν υπήρχε η παραμικρή βάση σε αυτά τα μυθεύματα, να είστε σίγουροι ότι ήδη θα είχε στήσει μια παραφουσκωμενη δικογραφία για να πουλήσει άλλη μια «επιτυχία» της. Φτάσανε στο σημείο να αναφέρουν ότι εξετάζουν τη συμμετοχή μου ακόμα και στην ανατίναξη του αγωγού του νερού της Αίγινας, ξεπερνώντας κατά πολύ προηγούμενα στάδια γελοιότητας.

Η πορεία ζωής μου ήταν και είναι διαφορετική. Δεν είχα ούτε έχω καμία σχέση με αυτούς τους χώρους και αν τα media, που τόσο αρέσκονται στο να το αναπαράγουν, ας πουν ένα και μόνο στοιχείο, πέρα από την ύπαρξη συγκεκριμένων φιλικών σχέσεων, που εξάλλου ποτέ δεν τις είχα κρύψει. Αν ποτέ μπω φυλακή για κάτι που όντως έκανα (όχι όπως τώρα που είναι προϊόν σκευωρίας) αυτό θα ήταν για πολιτικούς λόγους και ποτέ για ποινικούς και “παρα”καπιταλιστικούς.

Η υπόθεση μου τελικά διαχωρίστηκε από τους ΟΥΚάδες και κατέληξα να δικαστώ από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο για ένα απλό πλημμέλημα.

Και εδώ ξεκινάει μια νέα δυστοπία που ξερνάει κάγκελα, κελιά και φυλακές. Όμως, πώς μπορεί να υπάρξει μια δίκαιη δίκη (αν θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ αυτό) όταν επί ένα 24ωρο όλη η Ελλάδα βομβαρδίστηκε με τη μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας για την πρώτη σύλληψη «τρομοκράτη» για την «Greek Mafia» και όλες αυτές τις γελοιότητες. Αυτό ήταν μια δικαστική διαδικασία βγαλμένη από τα δελτία ειδήσεων και χωρίς να λαμβάνει υπόψη κανένα πραγματικό γεγονός. Δε μου επέτρεψαν μάλιστα ως κατηγορούμενο να καλέσω μάρτυρες, που ο ένας μάλιστα ήταν αστυνομικός της υπηρεσίας που με συνέλαβε. Παραβίασαν ακόμα και τα δικά τους στάνταρ περί «νομικού πολιτισμού». Πρόκειται για ένα πραγματικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών, απλά αυτή τη φορά από την κρατική εξουσία και τις εκφάνσεις της, εναντίον μου, για να μη λουστούν το φιάσκο των σεναρίων που λέγανε και τελικά ξεφούσκωσαν. Καταδικάζομαι τελικά σε δύο χρόνια φυλάκιση (για το ίδιο πλημμέλημα οι ποινές είναι συνήθως έξι μήνες) και το δικαστήριο αποφασίζει τη φυλάκιση μου δίχως ανασταλτικό. Το παρελθόν μου είναι εισιτήριο μετ' επιστροφής στη φυλακή. Πρώτα δικάζουν το όνομα μου και μετά την υπόθεση μου. Μια πρόβα τζενεράλε του νέου ποινικού κώδικα. Μια δικαστική υπερεξουσία που ξερνάει ποινές και κάγκελα.

Ένοχος Ένοχος

Φυλακή Φυλακή Φυλακή

Και αν σήμερα είναι ο «τρομοκράτης» με το πλημμέλημα, αύριο θα είναι ο διαδηλωτής, ο καταληψίας, ο απεργός, ο καθένας που θα έχει την ατυχία να βρεθεί απέναντι από το ιερατείο της «δικαιοσύνης» για οποιοδήποτε λόγο. Αυτός θα είναι ο νέος ποινικός κώδικας. Είναι ο νέος φόβος. Και αν συνηθίζεις τον φόβο μαθαίνεις και στη σιωπή. Γιατί σήμερα επικρατεί η σιωπή του κοινωνικού νεκροταφείου. Μάτια καρφωμένα σε οθόνες, χέρια κολλημένα σε κινητά και ο νέος κόσμος-φυλακή ανατέλλει. Αλλά, πάντα θα υπάρχουν απέναντι σε αυτή τη δυστοπική εξουσία άτομα με συνείδηση, πίστη και όρεξη για επίθεση και αντίσταση.

Όλοι οιονεί κρατούμενοι

Τους χαρίζω το ψέμα τους, αλλά όχι και την ελευθερία μου

Ο νοών νοείτω


Τσάκαλος Χρήστος

Κρατητήρια ΓΑΔΑ


ΥΓ. Άραγε η αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα απαντήσουν επίσημα στο αν δόθηκαν 20.000 ευρώ σε πληροφοριοδότη τους, που τους έκανε αυτή την καταγγελία-φιάσκο, όπως αναφέρουν αστυνομικοί ρεπόρτερ; Θα απαντήσουν στο ποιοί στήνουν ψεύτικες υποθέσεις για να βγάλουν λεφτά στην πλάτη ανθρώπων και πού καταλήγουν αυτά τα λεφτά;

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Και τώρα λίγο αλήθεια κύριοι...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας