• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 26.4°C / 29.8°C
  3 BF
  45%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 24.7°C / 29.3°C
  3 BF
  46%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  27°C 26.6°C / 28.0°C
  0 BF
  57%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  28°C 26.9°C / 28.3°C
  1 BF
  28%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 28.0°C
  4 BF
  36%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 24.0°C / 26.5°C
  1 BF
  49%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  21°C 21.4°C / 22.9°C
  1 BF
  43%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  25°C 25.2°C / 25.2°C
  1 BF
  41%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 22.7°C / 24.9°C
  2 BF
  79%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 25.7°C
  2 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 24.4°C
  4 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 21.8°C
  3 BF
  66%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  2 BF
  78%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 26.2°C / 26.2°C
  2 BF
  44%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  27°C 26.5°C / 27.8°C
  2 BF
  49%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  25°C 25.4°C / 25.8°C
  3 BF
  72%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  28°C 26.5°C / 30.0°C
  3 BF
  33%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.8°C / 25.3°C
  3 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  25°C 24.7°C / 27.2°C
  3 BF
  65%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 22.2°C / 22.2°C
  2 BF
  59%

Άρης Πορτοσάλτε

Είναι η Βάνα Νικολαΐδου Κυριανίδου το ακαδημαϊκό "ανάλογο" του Άρη Πορτοσάλτε;

 • A-
 • A+
Η κυρία Βάνα Νικολαΐδου Κυριανίδου έχει κάθε δικαίωμα να αναρτά τις σττερούμενες κάθε ενσυναίσθησης απόψεις της στο Facebook,  να υβρίζει και να προκαλεί ως η καθηγητική καρικατούρα του κάθε Οικονόμου ή Πορτοσάλτε, τον κόσμο που διαμαρτύρεται για το έγκλημα στα Τέμπη. Να στρέφεται υπολογισμένα  και με κυνισμό που ξενίζει απέναντι στους ίδιους τους φοιτητές και τις  φοιτήτριες της Φιλοσοφικής, που κατά εκατοντάδες διαδήλωσαν για τους συνομηλίκους τους και τα  αδέλφια τους που χάθηκαν στην πρόσφατη σιδηροδρομική τραγωδία.
 
Οι θιγόμενοι φοιτητές της έχουν επίσης κάθε δικαίωμα να της επιτίθενται, να την χαρακτηρίζουν για αυτό που κατά τη γνώμη τους  είναι και αντιπροσωπεύει, να κάνουν παράσταση στο γραφείο της ή στο μάθημά της, να αναρτούν πανώ και να ζητούν την παραίτησή της από την Προεδρία του Τμήματος Φιλοσοφίας. Ειδικά, μάλιστα, ως φοιτητές της Φιλοσοφικής. Ως μαχητικοί υπερασπιστές του λόγου που δεν θωπεύει τους ισχυρούς, που ασκείται  στον αντίλογο και στην αντιπαράθεση, ακόμη και με τον πιο έντονο τρόπο αν χρειάζεται. Το μόνο δικαίωμα που δεν έχουν είναι να την εξυβρίσουν για λόγους άσχετους με την ανάρτησή της ή να χειροδικήσουν εναντίον της.
 
Όσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει έχουμε μια οξύτατη πολιτική και ιδεολογική αντιπαλότητα κι όχι μια προσπάθεια τρομοκράτησης,  όπως με δόλιο τρόπο ισχυρίζονται ορισμένοι. 
 
Οι φοιτητές αντιπαρατίθενται με τα πενιχρά τους μέσα, η υβρίστρια- καθηγήτρια χέρι-χέρι  με το γνωστό πολιτικό και μηντιακό σύστημα στο οποίο απευθύνθηκε από την πρώτη στιγμή, και το οποίο ύψωσε ασπίδα προστασίας γύρω της, παρουσιάζοντάς την ως "θύμα" των "αριστερών ταγμάτων εφόδου".
 
Πρόκειται για  το  ακροδεξιοκεντρώο συνονθύλευμα που αφού λούφαξε για λίγες μέρες μετά τα Τέμπη, ενεργοποιήθηκε στη συνέχεια και ανέλαβε το ρόλο του "ξεπλύματος" των κυβερνητικών ευθυνών. Ένα σύστημα που σαν έτοιμο από καιρό, διαστρεβλώνει τα γεγονότα, αντιστρέφει την πραγματικότητα και επιδίδεται  για μια ακόμη φορά στην αναζήτηση φασιστών και  φασιστικών δράσεων και πρακτικών οπουδήποτε αλλού εκτός από εκεί που πραγματικά υπάρχουν.
 
Στο βαθύ κράτος της Νέας Δημοκρατίας, στο κράτος του αυταρχισμού, των υποκλοπών και των ρατσιστικών εγκλημάτων, που καταγγέλλουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και εσχάτως ακόμη και το Στέητ Ντιπάρτμεντ. Στην  Αστυνομία και στις πρακτικές της  που χτύπησαν βάρβαρα  τις διαδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, υπό τις επευφημίες αυτού του συρφετού. Κάτι που διέφυγε από τα ευαίσθητα αντιολοκληρωτικά ραντάρ της κυρίας Βάνας μας. 
 
Η κυρία Βάνα μας που με πολύ έξυπνο  είναι η αλήθεια τρόπο και με μια ταχυδακτυλουργική αντιστροφή των εννοιών, περιφέρει τον εαυτό της ως ανίσχυρο " θύμα", ενώ, είναι απλώς το ισχυρό και αλαζονικό εκείνο εξουσιαστικό πρόσωπο που ξέρει πολύ καλά σε πόσο δυνατές "πλάτες" στηρίζεται.  Και, αν κρίνουμε από τη διάδοση της "περιπέτειάς της" σε όλα τα συστημικά μέσα, τις αξιοποιεί περίτεχνα. Έχει μέλλον η κυρία. Η εξουσία δοκιμάζεται σκληρά και κάθε βοήθεια, ειδικά, όταν ενδύεται την ακαδημαϊκή αυθεντία είναι πολύτιμη.
 
Εδώ θα είμαστε να παρακολουθήσουμε τις νέες μάχες της κυρίας ΒΝΚ, ως άλλη Χάνα Άρεντ, εναντίον του "ολοκληρωτισμού" και των "ταγμάτων εφόδου".
 
Ως τότε θα αναρωτιόμαστε αν η κυρία αυτή είναι το ακαδημαϊκό "ανάλογο" του Άρη Πορτοσάλτε.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ο αδιάβαστος
Θα περίμενε κανείς από έναν καθηγητή πανεπιστημίου (τον Αγγ. Συρίγο), που εξ ορισμού είναι ερευνητής, όταν μιλά να βασίζεται σε δεδομένα και επιχειρήματα και να έχει συνεκτικό λόγο – αν θέλει να σεβαστεί την...
Ο αδιάβαστος
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ο μουτζούρης
Το τρενάκι ονομάστηκε από τους κατοίκους «Μουτζούρης». Χρησιμοποιούσε κάρβουνο. Δεν ενοχλούσε τους επιβάτες το γεγονός ότι μουτζουρώνονταν από την κάπνα. Πλένονταν κι έτσι έδιναν λύση στο πρόβλημα της...
Ο μουτζούρης
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ποιος τύπος Πανεπιστημίου ταιριάζει στην κοινωνία μας;
Διαπιστώνω, με επιστημολογική θλίψη, ότι το νέο ελληνικό Πανεπιστήμιο των κυβερνητικών και νομοθετικών-κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών δεν έχει καμία σχέση με ό,τι στη Ευρώπη ονομάζουμε Πανεπιστήμιο.
Ποιος τύπος Πανεπιστημίου ταιριάζει στην κοινωνία μας;
ΑΠΟΨΕΙΣ
«Οταν σφίγγουν το χέρι…»
Οι αρχές της επίδοσης και της ανταγωνιστικότητας παραμένουν βασικοί του άξονες, αποκρύβοντας πίσω από το ιδεολόγημα «του ανοιχτού δρόμου για κάθε ικανό άτομο» το πλήθος των αφετηριακών, εξωσχολικών, ανισοτήτων
«Οταν σφίγγουν το χέρι…»
ΑΠΟΨΕΙΣ
Αγώνας για μόρφωση και πτυχία με αξία
Στα κυβερνητικά χείλη οι λέξεις αποκτούν άλλο νόημα! «Αναβάθμιση» του σχολείου είναι το «κρασαρισμένο» webex, τα 27άρια τμήματα και ο εξεταστικός μαραθώνιος της Τράπεζας Θεμάτων.
Αγώνας για μόρφωση και πτυχία με αξία
ΑΠΟΨΕΙΣ
Θα τελειώσουμε ποτέ με το σύστημα πρόσβασης;
Εδώ και περίπου μισό αιώνα (!) οι συζητήσεις μας για την εκπαίδευση περιστρέφονται σε σημαντικό βαθμό γύρω από το σύστημα πρόσβασης των μαθητών στο πανεπιστήμιο.
Θα τελειώσουμε ποτέ με το σύστημα πρόσβασης;

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας