ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Κων/νος Παπανδρέου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ανέκαθεν διεθνούς κύρους διανοούμενοι για κάτι που αποφάνθηκαν, το οποίο παραμένει διανοητικά απρόσιτο σε εμάς τους άλλους, εκφράζονται για τούτο κατά τρόπο αφοριστικής σκέψης με υψηλή διαλεκτική διατύπωση.

Ομως, ο γράφων, με την ανήσυχη σκέψη του, προσπαθεί να βρει ή έστω να παγιδέψει την αλήθεια για τον ωστόσο άγνωστο σ’ αυτόν κόσμο του εαυτού του, καθώς επίσης να έχει γνώση της αιτίας της οποίας η δύναμη θέτει σε κίνηση τη λειτουργία της σκέψης του. Αν παραιτηθεί αυτής της προσπάθειας, τότε το εγώ με τον εαυτό θα διίστανται αντιπαλλόμενα και ατελεύτητα.

Αν τυχόν κάποιος του έλεγε: «Μην ασχολείσαι με τέτοια που είναι υπεράνω της νοηματικής σου δύναμης και εμπλακείς σε περίπλοκες περιπλοκές και δεν θα δύνασαι να ξεμπλέξεις, οπότε θα δυστυχήσεις», ο γράφων θα του απαντούσε: «Δεν θέλω να έχω άγνοια για το ποιος είναι ο εαυτός μου και να περιοριστώ στο να ζω μόνον απλώς. Το ίδιο όπως όταν κάποιος ΔΕΝ είναι ερωτευμένος, η άχρωμη και άχαρη ζωή του της βαρετής συνήθειας είναι γι’ αυτόν ένας καθημερινός θάνατος»!

Φαραί Αχαΐας


Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο φύλλο της «Εφ.Συν.» τη Δευτέρα 12/07/2021.