Χόρτασαν οι υγειονομικοί των νοσοκομείων, γιατροί, νοσηλευτές κ.ά. του ΕΣΥ, από χειροκροτήματα το περασμένο καλοκαίρι από τον κόσμο και από την κυβέρνηση, που αναγνώρισαν την προσφορά τους στην υγεία του λαού με τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους και με λίγα μέσα να σώσουν ζωές, διακινδυνεύοντας την υγεία τους, ακόμα και την ζωή τους στον πόλεμο κατά της πανδημίας.
Πολλοί υπήρξαν θύματα σε αυτόν τον πόλεμο! Δεν αρκούν μόνο τα χειροκροτήματα, η ηθική αναγνώριση και τα εύσημα, οι σωτήρες μας έχουν και υλικές ανάγκες, οι οποίες καθόλου δεν καλύπτονται από τις πενιχρές αμοιβές που λαμβάνουν. Ασφαλώς δικαιούνται και υπαγωγή στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αίτημα που θα έπρεπε να είχε ικανοποιηθεί προ πολλών ετών, διότι η εργασία τους είναι άκρως επικίνδυνη για την υγεία τους.
Γρήγορα, όμως, τα χειροκροτήματα και οι ευχαριστίες ξεχάστηκαν και η σεβαστή Πολιτεία διά στόματος του υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη κατηγόρησε γιατρούς ως υπεύθυνους για θανάτους πολιτών εκτός ΜΕΘ! Προ εβδομάδων ο κ. Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας, ισχυρίστηκε πως οι ΜΕΘ αυξάνουν τους θανάτους!
Ο ένας αντικρούει τον άλλον και οι δύο τους γιατρούς. Εχουν χάσει την μπάλα. Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη! Η κυβέρνηση, αντί να πάρει λεωφορεία για να αποτρέψει τον συγχρωτισμό που είναι μεγάλη εστία μόλυνσης, παίρνει περιπολικά!
Αντί να προσλάβει γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό, προσλαμβάνει 1.000 αστυνομικούς για τη φύλαξη των ΑΕΙ ! Αυτές είναι οι προτεραιότητες; Και ύστερα ζητάει λαϊκή στήριξη και εθνική συναίνεση από τα άλλα κόμματα!
Αγιος Νικόλαος Κρήτης
Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο φύλλο της «Εφ.Συν.» τη Δευτέρα 25/01/2021.
