Αθήνα, 12°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
12°C
12.9° 9.5°
1 BF
82%
Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός
9°C
9.8° 7.2°
2 BF
86%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
11°C
11.6° 10.0°
0 BF
74%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
3°C
2.9° 2.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αραιές νεφώσεις
10°C
9.9° 8.5°
0 BF
93%
Βέροια
Αίθριος καιρός
8°C
8.2° 6.8°
1 BF
81%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
3°C
5.4° 3.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
10°C
10.1° 10.1°
1 BF
91%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
13.8° 11.5°
3 BF
84%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
14.6° 13.2°
3 BF
83%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
4 BF
82%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
13.5° 13.5°
3 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
84%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
8°C
8.4° 7.4°
0 BF
86%
Λαμία
Αίθριος καιρός
9°C
9.5° 7.5°
1 BF
87%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
14.3° 13.7°
1 BF
91%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
9°C
11.7° 8.3°
2 BF
89%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
10°C
10.5° 10.5°
0 BF
81%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
8°C
8.9° 7.5°
1 BF
100%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
6°C
5.7° 5.7°
2 BF
83%
ΜΕΝΟΥ
Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, 2025
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ενας εισαγγελέας για ΤΟΝ εισαγγελέα

Τελικά έχουμε νικητή.

Ο άνθρωπος εκείνος που έχοντας θεσμική ιδιότητα φέρεται να έχει ενοχληθεί περισσότερο από τον καθένα στη χώρα, τουλάχιστον με βάση τις δημόσιες παρεμβάσεις, για το άνευ προηγουμένου σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δεν είναι κάποιος πολιτικός, δεν είναι κάποιος υπουργός που παρακολουθείται ή ακόμα και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, δεν είναι (δυστυχώς) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (σ.σ. ούτε καν) αλλά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος! Ο ίδιος δεν ενοχλείται καθόλου ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται για το σκάνδαλο, αλλά για τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα απειλής σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους, μέσα ενημέρωσης και εκδότες. Γιατί η απειλή φορολογικού ελέγχου σε ΜΜΕ και τα μισόλογα χωρίς ονόματα και διευθύνσεις που εξαπέλυσε μια μέρα αφότου αποκαλύπτονται και οι παρακολουθήσεις Κύρτσου-Τέλλογλου δεν θυμίζουν ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου αλλά πρακτικές μαφίας. Αντί ως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να επισπεύσει τη δικαστική εκκαθάριση των υποκλοπών, ο ίδιος όχι μόνο δεν στάθηκε στο... ύψος του (όπως το έκανε εν μέρει με τη Χρυσή Αυγή), αλλά επέλεξε να προσφέρει την απλόχερη στήριξή του στον πρωθυπουργό και σε ένα συγκεκριμένο σύστημα και κυρίως επιτέθηκε ξεκάθαρα στην ελευθερία του Τύπου.

Ομως την ιστορία δεν θα τη γράψει ο κ. Ντογιάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων επιχείρησε να αποτρέψει τον κατά το Σύνταγμα έλεγχο της ΑΔΑΕ στην Cosmote, πράξη στα όρια της παράβασης καθήκοντος. Την ιστορία (των υποκλοπών) θα τη γράψουν οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και τα μέσα εκείνα που κάνουν συστηματικά τις αποκαλύψεις (χωρίς τις όψιμες οβιδιακές μεταμορφώσεις), το κλιμάκιο π.χ. της ΑΔΑΕ που δεν «μάσησε», οι δικαστικοί λειτουργοί, οι πολιτικοί, οι ακαδημαϊκοί που θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων χωρίς φόβο.

Μέχρι τότε ας ελεγχθούν λοιπόν τα φορολογικά των δημοσιογράφων και όλων των εκδοτών, όπως θέλει ο κ. Ντογιάκος. Και μαζί βέβαια και των ανώτατων δικαστών και εισαγγελέων της χώρας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ενας εισαγγελέας για ΤΟΝ εισαγγελέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας