efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αίσθηση προκάλεσε βίντεο στα social media, με μια ειδικευόμενη παιδίατρο να καταγγέλλει πως κατέρρευσε έπειτα από πέντε ημέρες συνεχόμενης εφημερίας. Η γιατρός ανέφερε μεταξύ άλλων στο βίντεο πως «το τηλέφωνο δεν σταματάει να χτυπάει» και κατέληγε τονίζοντας ότι «είμαι κουρασμένη, δεν μπορώ άλλο».

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με μια πρώτη του ανάρτηση ζήτησε από τη γιατρό να επικοινωνήσει μαζί του ώστε να τη βοηθήσει. Με μεταγενέστερη ανάρτησή του, όμως, ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν υπήρξε καμία υπερεργασία και καμία υπερεφημέρευση από τη γιατρό, η οποία «δεν κατήγγειλε κανένα παράπονο προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου». Παραδέχεται πάντως ότι προέκυψε έκτακτη ανάγκη και ότι η γιατρός μετακινήθηκε για πέντε ημέρες στη Σάμο. 

Ο υπουργός υποστηρίζει ότι μετά την πρώτη του ανακοίνωση, η γιατρός κατέβασε την ανάρτησή της και καταλήγοντας δηλώνει πως «δεν θα επιτρέψω επικοινωνιακά παιχνίδια με το ΕΣΥ».

Η δεύτερη ανάρτηση του υπουργού

Ως προς το βίντεο με την ειδικευόμενη ιατρό που προκάλεσε τόσο μεγάλη αναστάτωση στα social media. Πρόκειται για αγροτική ιατρό η οποία βάσει ενός νόμου αποφάσισε να κάνει την υπηρεσία υπαίθρου της στην Αττική. Ο Νόμος όμως αυτός, ως αντιστάθμισμα για την εύνοια να μήν μετακινείσαι στην επαρχία, σε υποχρεώνει να μετακινείσαι με εντολή της ΥΠΕ σε Νοσοκομείο της επαρχίας εάν προκύψει έκτακτη ανάγκη για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Προέκυψε λοιπόν τέτοια ανάγκη και με απόφαση της 2ας ΥΠΕ μετακινήθηκε για 5 ημέρες στη  νήσο Σάμο, όπου και φιλοξενήθηκε δωρεάν σε ένα καινούργιο διαμέρισμα, το οποίο έχουμε κατασκευάσει για αυτές τις περιπτώσεις. Κατά την παραμονή της εκεί είδε συνολικά 19 παιδιά και έκανε 4 εισαγωγές. Όλα προγραμματισμένα και κανένα έκτακτο περιστατικό. Δεν διαπιστώθηκε καμμία υπερεργασία της και καμμία υπερεφημέρευση της, επίσης δεν κατήγγειλε κανένα παράπονο προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Ο κ. Διοικητής δήλωσε έκπληκτος από την ανάρτησή της αυτή. Για τις έκτακτες της αυτές υπηρεσίες πληρώθηκε κανονικά όπως προβλέπεται. Μετά την πρωινή μου ανακοίνωση κατέβασε τελικά την ανάρτησή της. Θέλω να πω για άλλη μία φορά ότι δεν θα επιτρέψω επικοινωνιακά παιχνίδια με το ΕΣΥ.