Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε πως οι ΗΠΑ θα πουλήσουν στην Ινδία μαχητικά αεροσκάφη χαμηλής παρατηρησιμότητας F-35 στην Ινδία κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο χθες Πέμπτη.
«Από φέτος, θα αυξήσουμε τις πωλήσεις στρατιωτικού υλικού στην Ινδία κατά πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Προετοιμαζόμαστε επίσης να προμηθεύσουμε (...) μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην Ινδία», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι πως η Ινδία έχει αγοράσει και S- 400 από τη Ρωσία, αλλά αυτό δεν αποτελεί -όπως φαίνεται- πρόβλημα για τις ΗΠΑ.
Παρόμοια αγορά από τη Ρωσία έχει κάνει και η Τουρκία. Οι ΗΠΑ «πάγωσαν» τις αγορές προς την Τουρκία μετά από αυτή την κίνηση. Μένει να φανεί εάν τώρα οι πωλήσεις στην Ινδία είναι ένα πρώτο βήμα για να προχωρήσουν και οι πωλήσεις προς Τουρκία, αλλάζοντας τελείως το δόγμα των ΗΠΑ.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας