Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα (μετά από μια μακρά περίοδο εκκωφαντικής σιγής) οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι ψαράδες της Κρήτης.
Η αλήθεια είναι ότι στην κινητοποίηση πρωτοστατούν οι αγροτοσυνδικαλιστές της Ν.Δ., τους οποίους μέχρι πρότινος τους ευχαριστούσε η κυβέρνηση που δεν αντιδρούσαν όπως οι συνάδελφοί τους στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είδαν κι απόειδαν όμως ότι με το «γλυκό» δεν βγαίνει… πράμα, που λέμε και στην Κρήτη, και παίρνουν σήμερα τους δρόμους.
Βέβαια του υπουργού Κώστα Τσιάρα τού κακοφάνηκε που με τον προκάτοχό του Λ. Αυγενάκη κάθονταν ήσυχα οι Κρητικοί και χθες τους είπε πως «με συλλαλητήρια δεν λύνονται τα προβλήματα». Πάντως μόλις ανακοινώθηκε η κινητοποίηση ο ίδιος έσπευσε να κατέβει στην Κρήτη προσπαθώντας να μαζέψει ό,τι προλάβει.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας