Οι ημερομηνίες πάνε κι έρχονται για την παράδοση του Μετρό Θεσσαλονίκης και τα εκατομμύρια από κοντά.
Σύμφωνα με την Parallaxi, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε άλλα 14 εκατομμύρια για τις αρχαιολογικές εργασίες που εκτελούνται στον σταθμό Βενιζέλου. Για την επανατοποθέτηση, δηλαδή, των μοναδικών ευρημάτων των πρώιμων βυζαντινών χρόνων, που για ιδεοληπτικούς λόγους τεμαχίστηκαν και αποσπάστηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός το είχε ανακοινώσει στη ΔΕΘ το 2019 για να προχωρήσει, είπε, χωρίς καθυστερήσεις και να παραδοθεί ο μητροπολιτικός σιδηρόδρομος το 2023. Ο ίδιος πέρυσι τον Οκτώβριο άλλαξε πάλι το χρονοδιάγραμμα, μεταφέροντας τα εγκαίνια στο 2024.
Αποτέλεσμα; Ο προϋπολογισμός έχει αυξηθεί κατά 30%-35%. Το αρχικό ποσό των 950 εκατ. ευρώ έχει φτάσει το 1,3 δισ. Οι 12 σταθμοί που είναι έτοιμοι, παραμένουν κλειστοί και τέσσερα χρόνια μετά, το έργο δεν παραδίδεται στους πολίτες.
