Τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και αψηφώντας την κυβερνητική απόφαση για μεταφορά της Πρωτομαγιάς στις 9 Μαΐου, πλήθος πολιτών, εργαζόμενοι και άνεργοι, φοιτητές και συνταξιούχοι διαδήλωσαν στην Αθήνα και πολλές πόλεις της Ελλάδας. Η εντυπωσιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ δεν άρεσε στην Ελληνική Λύση, την ΕΛΑΣΥΝ και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν.
«Μόνο τον επιτάφιο συλλαμβάνει;»
Η Ελληνική Λύση, με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς έσπευσε να σχολιάσει πως «φαίνεται τελικά πως ο Μαρξ κι οι λοιποί αριστεροί, οι λαθρομετανάστες και τα τζαμιά δεν μεταφέρουν τον Κοροναϊό, μόνο ο παπάς, η καμπάνα και τα μεγάφωνα τον μεταφέρουν!», ρωτώντας την κυβέρνηση: «Μόνο τον επιτάφιο συλλαμβάνει;»
Και να απαντήσει: «ούτε στην μια περίπτωση ούτε στην άλλη πρέπει να υπάρχουν συλλήψεις κι απαγορεύσεις, εφ’ όσον τηρούνται οι αποστάσεις και προληπτικά μέτρα!» απλά η κυβέρνηση «“κυνηγά” καμπάνες και μεγάφωνα εκκλησιών, επιταφίους και παπάδες, με λίγα λόγια δηλαδή μόνο τον Έλληνα και την ορθοδοξία!».
Μήνυση Λαγού
Ο Γιάννης Λαγός, υπόδικος στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, έκανε μήνυση στο ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς συμπεριλαμβάνοντας στη μηνυτήρια αναφορά τον υφυπουργό, Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον Υποστρατήγο της ΕΛ.ΑΣ., υπεύθυνο για την Αθήνα.
Το πολιτικό μόρφωμα ΕΛΑΣΥΝ (πρόεδρος της οποίας είναι ο Λαγός) αναφέρει μεταξύ άλλων «επειδή, προφανώς οι κουκουέδες δεν μεταδίδουν την ασθένεια, αντίθετα με τα μεγάφωνα των Εκκλησιών, καλούμε τον Εισαγγελέα να πράξει τα νόμιμα κατά των υπευθύνων, ασκώντας τις ποινικές διώξεις».
Ο Μπογδάνος
Τη δυσφορία του για τα σημερινά (Παρασκευή) γεγονότα στο Σύνταγμα δεν έκρυψε και ο βουλευτής της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μπαγδάνος που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «υποχρεούμαι να καταθέσω τη Δευτέρα σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση».
