Το μεταμεσονύκτιο δώρο της κυβέρνησης στους ιδιοκτήτες ΜΜΕ ήταν βέβαια αναμενόμενο αλλά όχι σε... τέτοια έκταση. Η Ν.Δ. καταργεί με ένα άρθρο (αρ. 158) τον Νόμο Παππά αλλά και προηγούμενους νόμους που επέβαλλαν την αναγκαστική ονομαστικοποίηση των μετοχών σε κάθε εταιρεία ΜΜΕ.
Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ δεν έχουν κατά συνέπεια την υποχρέωση να καταθέτουν «πόθεν έσχες», ενώ κανείς πλέον δεν θα γνωρίζει ποιος είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος μέτοχος μιας ανάλογης επιχείρησης, μια και όλα συμπεριλαμβάνονται στα πάσης φύσεως funds.
Το αστείο δε είναι ότι το βασικό επιχείρημα είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις!
Άλλωστε ποιος θυμάται τους χιλιάδες απολυμένους και τους άνεργους δημοσιογράφους, θύματα των εκδοτών και των καναλαρχών, με τα δάνεια αέρα που ποτέ βέβαια δεν έμπαιναν στις επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που όλα τα «σχέδια ανάπτυξης» ήταν μόνο η αφορμή του στρίβειν διά της πτωχεύσεως.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας