Η Ρένα Δούρου, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της φέρεται να είχε δηλώσει έπειτα από πλημμύρα στην Κοκκινιά με έναν νεκρό ότι μέσα σε έξι μήνες θα είχε έτοιμο έναν αντιπλημμυρικό σχεδιασμό.
Μάλιστα, ανάρτησαν βίντεο με το δήθεν σχετικό απόσπασμα.
Ομως μέσα στο βίντεο δεν υπάρχει πουθενά η παραπάνω «δήλωση» της Ρ. Δούρου. Προφανώς αυτό ήταν μια… ασήμαντη λεπτομέρεια που δεν πτόησε στην αναπαραγωγή της «δήλωσης» από τα ΜΜΕ της Ν.Δ. και τον αντιπρόεδρό της.
Η αλήθεια είναι ότι η Ρένα Δούρου είχε παρατηρήσει σε προεκλογική της ομιλία ότι:
«Στα 3,5 χρόνια θητείας του [ο κ. Σγουρός] δεν προχώρησε απολύτως σε κανένα γενικότερο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς όλα τα αντιπλημμυρικά και τα έργα διευθέτησης των ρεμάτων, ο σχεδιασμός των λεκανών απορροής, η οριοθέτηση και αποτύπωση των ρεμάτων θα πρέπει να εντάσσονται σε έναν γενικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, σε επίπεδο τουλάχιστον λεκάνης απορροής. Ενα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να εκπονηθεί μέσα σε έξι μήνες. Δεν είναι τυχαίο ότι ούτε ένα έργο υποδομής δεν προβλέπεται στις λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Αθήνας. Σε συζήτηση στις αρχές Δεκέμβρη του 2013 ο απερχόμενος περιφερειάρχης είχε δεσμευτεί ότι το πολύ μέσα σε 2,5 μήνες θα παρουσίαζε τον ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό της Αττικής. Ακόμη δεν έχει υλοποιήσει αυτή την υπόσχεσή του».
Σε κάθε περίπτωση, η τοποθέτηση αφορούσε τον απαραίτητο συνολικό σχεδιασμό των αντιπλημμυρικών έργων για τον οποίο είχε μάλιστα δεσμευτεί ο κ. Σγουρός ότι θα παρουσίαζε σε 2,5 μήνες!
