Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας και, κυρίως, αυτά που άπτονται των αρμοδιοτήτων του απάντησε ο υπουργός Επικρατείας σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ο Νίκος Παππάς επανέλαβε ότι πρέπει να «σπάσει» το τρίγωνο τηλεοπτικοί σταθμοί, πολιτικοί, τραπεζίτες και χαρακτήρισε «αμαρτωλή» την ιστορία με τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι η διαδικασία αδειοδότησης βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος εξηγώντας ότι εάν υπάρξει κάποια καθυστέρηση αυτή θα είναι μίας εβδομάδας γιατί μεσολαβεί και η αργία του 15Αυγουστου.

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε «αμαρτωλή την ιστορία αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα» και επανέλαβε ότι πρέπει να σπάσει «η σχέση μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών, των πολιτικών και των τραπεζιτών».

Μιλώντας για τον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εξήγησε ότι αυτός προέκυψε διότι είναι γνωστό ότι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο, και κυρίως ότι έπρεπε να λυθεί το κεντρικό πρόβλημα που έχει αναδειχθεί μέσα από τη λειτουργία των ιδιωτικών σταθμών άνευ άδειας όλα αυτά τα χρόνια, «που είναι το πρόβλημα της βιωσιμότητας και της διαπλοκής».

Ο κ. Παππάς προσέθεσε πως «μη βιωσιμότητα σήμαινε ζημιές, ζημιές σήμαινε ανάγκη για δάνεια και βλέπουμε και στην εξεταστική ότι πάρα πολλά πράγματα έρχονται στην επιφάνεια για το πώς οι τραπεζικοί κανόνες κάμπτονταν για να εξυπηρετηθούν οικονομικές μονάδες, οι οποίες δεν ήταν βιώσιμες».

Επιχειρηματική επιλογή των μετόχων του mega να μην συνεχίσει την πορεία του #ert

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) 28 Ιουλίου 2016

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε και για τα όσα έχουν ειπωθεί για το Mega σημειώνοντας ότι είναι «επιχειρηματική επιλογή των μετόχων του Mega να μην συνεχίσει την πορεία του».

«Oι μέτοχοι αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό είναι μια επιχειρηματική επιλογή που δηλώνει ότι δεν υπάρχει διάθεση για τη βιωσιμότητα αυτού του σταθμού» είπε και συμπλήρωσε: «Με προβληματίζει το γεγονός ότι ορισμένοι αντιστρέφουν την πραγματικότητα. Κάποιοι προκρίνουν το θέμα των θέσεων εργασίας. Όταν συζητούσαμε το νομοσχέδιο δεχθήκαμε επίθεση στο ζήτημα του αριθμού των εργαζομένων. Να μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα»

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”el”><p dir=”ltr” lang=”el”>Οι εκλογές του Γενάρη, σημείο αναφοράς της <a href=”https://twitter.com/hashtag/%CE%BD%CE%B4?src=hash”>#νδ</a> νομίζοντας πως θα πείσει ότι είμαστε ίδιοι.Την διαψεύδουν οι εκλογές του Σεπτέμβρη όμως <a href=”https://twitter.com/hashtag/ert?src=hash”>#ert</a></p>— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) <a href=”https://twitter.com/nikospappas16/status/758736697588719620″>28 Ιουλίου 2016</a></blockquote>
<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”el”><p dir=”ltr” lang=”el”>Κληρονομήσαμε υπογραφές 15.000 απολύσεων και είναι εμπόδιο που πρέπει να υπερπηδήσουμε <a href=”https://twitter.com/hashtag/ert?src=hash”>#ert</a></p>— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) <a href=”https://twitter.com/nikospappas16/status/758737058105962497″>28 Ιουλίου 2016</a></blockquote>

Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στα κανάλια μέχρι πρότινος δεν είχαν καμία κάλυψη προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση σε κανένα επίπεδο δεν μπορεί να παρέμβει στον διαγωνισμό και να επιλέξει. Ο διαγωνισμός είναι τυποποιημένος και αδιάβλητος».

Άσκησε, ακόμη, κριτική στη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζοντας επιλογή της να προσπαθεί να βάζει προσκόμματα στη διαδικασία αδειοδότησης.

Ο Νίκος Παππάς τοποθετήθηκε και για τα όσα δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, κάνοντας λόγο γα «σοκαριστική και κυνική ομολογία πως το “μαύρο” ήταν λογοκρισία».

Εκτός από τα τηλεοπτικά ο Νίκος Παππάς ρωτήθηκε και για ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η νέα έκθεση του ΔΝΤ, αλλά και οι αποφάσεις της ΕΕ να μην υποστούν κυρώσεις οι Ισπανία και Πορτογαλία.

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”el”><p dir=”ltr” lang=”el”>Η Ελλάδα αναδεικνύεται ως πόλος σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Οδυνηρές οι εξελίξεις στην Τουρκία <a href=”https://twitter.com/hashtag/ert?src=hash”>#ert</a></p>— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) <a href=”https://twitter.com/nikospappas16/status/758740260763209730″>28 Ιουλίου 2016</a></blockquote>
<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”el”><p dir=”ltr” lang=”el”>Όλες οι πλευρές έχουν δείξει οτι τα συμφωνηθέντα σχετικά με την συμφωνία ΕΕ Τουρκίας θα τηρηθούν. Είμαστε σε επαγρύπνηση <a href=”https://twitter.com/hashtag/ert?src=hash”>#ert</a></p>— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) <a href=”https://twitter.com/nikospappas16/status/758740503768604672″>28 Ιουλίου 2016</a></blockquote>

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι την παρουσία του ΔΝΤ δεν τη ζήτησε η Ελλάδα, ενώ αναφορικά με τις χώρες της Ιβηρικής δήλωσε «ένα λάθος λιγότερο».

Μιλώντας για τη συνταγματική αναθεώρηση επισήμανε ότι στόχος είναι να μπορούν να προκληθούν δημοψηφίσματα από λαϊκή πρωτοβουλία, κάτι που θα κάνει πιο ενεργούς τους πολίτες.