Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τα πιο δύσκολα τελείωσαν, εκτιμά η κυβερνητική εκπρόσωπος και υποστηρίζει ότι το είναι απολύτως εφικτό σε τρία χρόνια να μιλήσουμε πια για την έξοδο της χώρας μας από τη δίνη των μνημονίων.

Η Όλγα Γεροβασίλη (ρ/σ Alpha) διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού, ενώ για την προοπτική ενός ανασχηματισμού δεν απέκλεισε τη συμμετοχή στην κυβέρνηση, και ανθρώπων πέραν του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως, όπως έσπευσε να υπενθυμίσει, έχει αποτυπωθεί και στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα.

Αναφερόμενη στον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης, είπε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο και την πεποίθηση ότι δεν χρειαστεί η ενεργοποίησή του αλλά, σε κάθε περίπτωση, είναι εκείνη που αποφασίζει για το μείγμα πολιτικής που θα αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό.

Σχετικά με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή για το κλείσιμο της αξιολόγησης, σημείωσε ότι αποτελεί μέρος της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού, ενώ θα περιλαμβάνει τα μέτρα που αντιστοιχούν στο 1% του ΑΕΠ και τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης.

«Βεβαίως, αυτά τα οποία ψηφίστηκαν μένουν για να εφαρμοστούν. Όμως, να θυμίσω για άλλη μια φορά σε όσους μας ακούν ότι αντίθετα με ό,τι ακούγεται για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, δεν πρόκειται ούτε για φοροκαταιγίδα ούτε για εξαντλητικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «αυτό θα έχουν την ευκαιρία οι συμπολίτες μας να το διαπιστώσουν αργότερα. Διότι, σήμερα, είναι αρκετά τρομοκρατημένοι».

«Το μεγαλύτερο κομμάτι -εννοώ συντριπτικά μεγαλύτερο σε ποσοστά πολύ υψηλά – δεν πρόκειται να δει να αλλάζει δραματικά η ζωή του από το Φορολογικό και Ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Πολλές ομάδες θα έχουν και ελάφρυνση. Και πρέπει να έχουν ελάφρυνση, διότι έχουν σηκώσει πάρα πολύ μεγάλο βάρος και δεν αντέχουν άλλο», πρόσθεσε.

Για το αποτέλεσμα του Eurogroup είπε ότι «δεν πανηγυρίζει κανείς» καθώς υπάρχουν συσσωρευμένα και πολλά προβλήματα αλλά «φθάνουμε σήμερα να μπορέσουμε να κάνουμε την αντιστροφή».