Στις δυσκολίες του ασφαλιστικού των αγροτών αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε. Τα προβλήματα είναι πολλά και δύσκολα παραδέχτηκε, αναφέροντας πως το ΔΝΤ ζητάει τη μείωση τους.
Η Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, είπε ότι οι αγρότες έχουν ένα δίκιο να διαμαρτύρονται ωστόσο, είπε πως «αν δεν δεχτούμε αυτό το ασφαλιστικό έρχεται μείωση των κύριων συντάξεων» και το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει. Πρόκειται για σκληρά διλήμματα χωρίς εύκολες απαντήσεις, πρόσθεσε.
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως το λόγο για τον οποίο οι αγρότες βρίσκονται στο δρόμο. Υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από τις πολιτικές των τελευταίων ετών που έπληξαν τον αγροτικό κόσμο», τόνισε η κ. Γεροβασίλη και αναφέρθηκε στη ψηφισμένη συμφωνία, η οποία περιέχει μερικές δεσμεύσεις που δεν είναι ευχάριστες.
«Πρόκειται για μία συμφωνία γνωστή στον ελληνικό λαό, που εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝ.ΕΛΛ. να διαχειριστούν αυτή την πολύ δύσκολη καμπή για τη χώρα και τον ελληνικό λαό για να βάλει το κοινωνικό πρόσημο μπροστά», ανέφερε, υπενθυμίζοντας πως αυτή η συμφωνία έχει ψηφιστεί και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, «τα οποία τώρα το ξεχνάνε».
Η οποιαδήποτε επιβάρυνση ψηφιστεί είναι μεγάλο πρόβλημα για τους αγρότες, συνέχισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημείωσε όμως πως «η μεγάλη εικόνα είναι ότι ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα, γιατί είχαμε να διαχειριστούμε ρημαγμένα ταμεία και ταυτοχρόνως μια μνημονιακή δέσμευση, αυτό αν το αφήναμε να εξελιχθεί μόνο του θα σήμαινε ότι 1,8 δισ. έπρεπε να φύγει οριζόντια από τις συντάξεις σήμερα».
Η κ. Γεροβασίλη, σε άλλο σημείο της συνάντευξης, ανέφερε πως το ΔΝΤ ζητάει μείωση των συντάξεων, σημειώνοντας πως η άποψή του «είναι πάντα σκληρότερη και ακραία νεοφιλελεύθερη ότι αν δεν δούμε απόλυτη μείωση των συντάξεων δεν θα συζητήσουμε. Υπάρχει μια διαφορετική άποψη των ευρωπαίων για το κοινωνικό κράτος και τις παροχές του και διαφορετική στο ΔΝΤ, το οποίο δεν αντιλαμβάνεται κοινωνία, αλλά νούμερα με έναν δικό του τρόπο. Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν ποτέ εύκολες».
