Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την ώρα που οι νοσοκομειακοί γιατροί έδιναν δυναμικά τη μάχη κατά της διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ο υπουργός Υγείας δημοσιοποιούσε στατιστικά στοιχεία, που δείχνουν χαμηλή συμμετοχή, με το υψηλότερο ποσοστό να καταγράφεται στην Αττική (2,50%) και το χαμηλότερο στη Μακεδονία (0,28%). 

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίασε πίνακα με τα ποσοστά συμμετοχής ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), υπογραμμίζοντας ότι η κινητοποίηση δεν έτυχε ευρείας ανταπόκρισης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στην 1η ΥΠΕ Αττικής και ανήλθε στο 2,50%, ενώ το χαμηλότερο σημειώθηκε στην 3η ΥΠΕ Μακεδονίας, φτάνοντας μόλις στο 0,28%.

«Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης», απαντά μιλώντας στην efsyn.gr ο Γιάννης Γαλανόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). 

«Όσο αλήθεια είναι ότι έχουν αυξηθεί οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, όταν τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών δείχνουν μείωση 7.000 εργαζομένων. Δεν πιστεύουμε κανένα νούμερο του Γεωργιάδη», σημειώνει και προσθέτει: «Μεταχειρίζεται αλχημείες για να παρουσιάσει την πραγματικότητα ανάποδα». 

«Δύο πράγματα είναι αλήθεια», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. «Το πρώτο είναι ότι ο υπουργός Υγείας χρωστάει τις εφημερίες του πρώτου τριμήνου του χρόνου σε όλους τους γιατρούς της χώρας και πρέπει να τους πληρώσει. Το δεύτερο είναι ότι αρνείται να συναντήσει την ΟΕΝΓΕ την οποία έχουν αναδείξει με αρχαιρεσίες 10.000 νοσοκομειακοί γιατροί στην Ελλάδα», σημειώνει. 

«Το ερώτημα είναι ένα: Θα μας συναντήσει», διερωτάται ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ. Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία ακόμα μια φορά χθες τους αγνόησε επιδεικτικά. «Γιατί υπεκφεύγει να συναντηθεί μαζί μας», απορεί ο Γ. Γαλανόπουλος.