Τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε για ευνόητους λόγους να αποσιωπήσει ο πρωθυπουργός στην εβδομαδιαία ανασκόπηση με την οποία αποχαιρέτησε το 2024.
Η μεγάλη φθορά στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, οι εσωκομματικές τριβές και το ρήγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς (Βλ. Σε κατήφορο το 2024 η Ν.Δ.) ήταν αναμενόμενο να μην περιληφθούν στην τελευταία του ανασκόπηση.
Ωστόσο, ο ίδιος επιχείρησε να κάνει το άσπρο – μαύρο για το έργο της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι αυτή παρήγαγε θετικό έργο για μία σειρά από κρίσιμους τομείς, στους οποίους όμως το Μαξίμου κατάφερε επανειλημμένα χτυπήματα με νομοσχέδια και αποφάσεις.
«Στην τελευταία ανασκόπηση της χρονιάς, θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια εικόνα που συνοψίζει με λέξεις προς τα πού είναι στραμμένη η προσοχή μας. Αξιοποιώντας την τεχνολογία, αναλύσαμε όλες τις ανασκοπήσεις του έτους και, κάνοντας και μια επιλογή, καταλήξαμε σε κάποιες λέξεις που εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα» έγραψε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει τα εξής:
«Υγεία, εργασία, παιδεία, οικονομία, νέοι, δικαιοσύνη, στήριξη. Είναι λέξεις που αντικατοπτρίζουν τις προτεραιότητές μας και τα βήματα που κάναμε και κάνουμε προς μια ισχυρή οικονομία, μια κοινωνία με περισσότερες ευκαιρίες και μια χώρα που προχωρά μπροστά με αυτοπεποίθηση. Προχωράμε στο νέο έτος με την ίδια δέσμευση: να δουλεύουμε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, ώστε αυτές οι λέξεις να γίνονται πράξεις που κάνουν τη ζωή όλων καλύτερη. Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους!» ευχήθηκε στο τέλος της δήλωσής του.
-980x552.jpg)