Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το σύστημα Μητσοτάκη ζει και βασιλεύει και πετάει με ευκολία ακόμη και τους ίδιους του τους υπουργούς προκειμένου να προστατευθούν Μαξίμου και πρωθυπουργός.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο ότι η γραμμή μετά το επικό αυτογκόλ του νέου υπουργού Δικαιοσύνης θα ήταν πως εξέφρασε προσωπικές απόψεις.

Ερωτηθείς, λοιπόν, σήμερα ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ευθαρσώς ότι ο Γιώργος Φλωρίδης εξέφρασε πάγιες δικές του απόψεις, οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο. 

Η κυβέρνηση, συνεπώς, με πρωτοφανή τρόπο ακυρώνει τον ίδιον της τον υπουργό, χαρακτηρίζοντας «προσωπικές απόψεις» τα όσα δήλωσε από το βήμα της βουλής κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων και έφεραν σφοδρή αντίδραση από την αντιπολίτευση.

Ακόμη κι έτσι το Μαξίμου και η Νέα Δημοκρατία παραμένουν εξαιρετικά εκτεθειμένοι, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στη Βουλή «στα ζητήματα της απάτης πρέπει να έχουμε δίωξη αυτεπάγγελτα. Αυτά θα τα επαναφέρω, μη νομίζετε. Πρέπει να αποκαθάρουμε τον Ποινικό Κώδικα από διατάξεις οι οποίες είναι περίεργες και προστατεύουν συγκεκριμένους». Ο ίδιος, βέβαια, έκανε γκάφα ολκής, καθώς χρέωσε στον ΣΥΡΙΖΑ το συγκεκριμένο νόμο που είχε, όμως ψηφίσει, η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο έπεσε… παγωμάρα στο Μαξίμου, καθώς οι δηλώσεις Φλωρίδη δεν σχολιάστηκαν, ενώ ακόμη και ο αντ΄αυτού Μάκης Βορίδης απέφυγε να πάρει θέση για το φιάσκο και προτίμησε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι μόνο η γκάφα

Η πρώτη εμφάνιση Φλωρίδη στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, όμως, είχε και άλλα ανησυχητικά σημάδια (βλ. σημερινό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.») για το μέλλον και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, καθώς ο νέος υπουργός επέλεξε να μην πει κουβέντα για το οργανωμένο/οικονομικό έγκλημα, ενώ έκανε και προβληματικές αναφορές σχετικά με τις ανεξάρτητες αρχές.

Για «επίσημο άδειασμα Φλωρίδη» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Καυστικό ήταν το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το συμβάν, κάνοντας λόγο για γελοιοποίηση της κυβέρνησης για χατίρι τραπεζικών στελεχών.