Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Προσχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ η «Αριστερή Προοπτική»

Ο «πορτοκαλί» συναγερμός είναι μια περίεργη κατάσταση που δίνει ακόμα επιλογές, αλλά εμπεριέχει τον κίνδυνο να παρθούν αποφάσεις προς λανθασμένη κατάσταση. | ΕΦ.ΣΥΝ.

Προσχωρεί στον ΣΥΡΙΖΑ η «Αριστερή Προοπτική»

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Με ανακοίνωσή της η «Αριστερή Προοπτική» γνωστοποιεί την ένταξη της στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκοντας μια «δημοκρατική και προοδευτική διέξοδο από την κρίση», πιστεύοντας ότι «προοπτική για την αριστερά υπάρχει και περνάει υποχρεωτικά μέσα από την ανασύνθεσή».

Η «Αριστερή Προοπτική» είναι μια πολιτική κίνηση αποτελούμενη από πρώην μέλη της ΔΗΜΑΡ που αποχώρησαν το 2013 διαφωνώντας με την εκλογική συμμαχία με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση προσχώρησης στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Στις εκλογές του Ιανουαρίου για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, ο λαός εμπιστεύθηκε την διακυβέρνηση της χώρας στην αριστερά. Η «Αριστερή Προοπτική», χαιρέτισε αυτή την εκλογική επιτυχία θεωρώντας ότι αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την αριστερά και τη χώρα.

Οι εξελίξεις όπως διαμορφώθηκαν στους επτά μήνες που μεσολάβησαν, ανέδειξαν τα όρια άσκησης πολιτικής, από την κυβέρνηση, στις συνθήκες της κρίσης που μαστίζει την χώρα την τελευταία πενταετία, στο ασφυκτικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει τόσο οι δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσο και οι ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών,

Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που επιθυμούσαμε, ούτε πολύ περισσότερο αυτά που θα ικανοποιούσαν τις ελπίδες και τις προσδοκίες που εναπέθεσε ο λαός μας στην κυβέρνηση με την ετυμηγορία του.

Σε ότι μας αφορά συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η προοπτική μιας δημοκρατικής και προοδευτικής διεξόδου από την κρίση δεν είναι άλλη από την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης. Αν δεν το κάνει η αριστερά, δεν μπορεί να το κάνει καμιά άλλη πολιτική δύναμη. Προϋπόθεση, η ενίσχυσή της στις επερχόμενες εκλογές.

 Η «Αριστερή Προοπτική» ως μια πολιτική κίνηση που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ευρωεκλογές του 2014 και εργάστηκε μέχρι σήμερα με τις μικρές της δυνάμεις για να γίνει πράξη η προοδευτική και αριστερή διακυβέρνηση, πιστεύει ότι προοπτική για την αριστερά υπάρχει και περνάει υποχρεωτικά μέσα από την ανασύνθεσή του .

Οι πρόσφατες εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, κατέδειξαν το εγγενές αδιέξοδο του εγχειρήματος της ενοποίησης, συγκόλλησης ουσιαστικά, σε ένα ενιαίο κόμμα, διαφορετικών ιδεολογικών προσανατολισμών και διαφορετικών πολιτικών σχεδίων.

 Χωρίς και πολύ περισσότερο, ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να αναζητηθούν λύσεις στον χώρο της αριστεράς.

Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξαλείψει, από τα πράγματα, τους λόγους που μας οδήγησαν στην αποχώρησή μας από τον ΣΥΝ το 2010.

Η «Αριστερή Προοπτική» ολοκλήρωσε τον κύκλο της.

Η ομόφωνη απόφασή μας είναι η ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συμβάλλουμε, όσο καλύτερα μπορούμε στη νέα δύσκολη προσπάθεια για την ανασύνθεσή του». 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σκουρλέτης: Συνεργασίες με όμορους πολιτικούς χώρους υπό προϋποθέσεις
Την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος σε μια εποχή που δεν έχει «το άλλοθι του μνημονίου» και την επιδίωξη συνεργασιών με «όμορους πολιτικούς χώρους, υπό...
Σκουρλέτης: Συνεργασίες με όμορους πολιτικούς χώρους υπό προϋποθέσεις
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τα αποτελέσματα για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας επανεξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο 2ο Συνέδριο του Κόμματο. Πρώτος, με 1.312 ψήφους, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος....
Τα αποτελέσματα για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απολογισμό κάνει το Μαξίμου
Eνα χρόνο από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έχουν γίνουν «τομές που αποτελούν τα πρώτα βήματα μιας προσπάθειας με...
Απολογισμό κάνει το Μαξίμου
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μετωπική Συγγρού Κουμουνδούρου
Τα δύο θέματα που κυριαρχούν στην εγχώρια πολιτική ατζέντα, της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και του εκλογικού νόμου, αποτελούν για το...
Μετωπική Συγγρού Κουμουνδούρου
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απλή αναλογική, τύπου ΣΥΡΙΖΑ
Αναλογική κατανομή των εδρών του Κοινοβουλίου σε όποια κόμματα λαμβάνουν πάνω από 3% στις εκλογές και παροχή ψήφου σε πολίτες από 17 ετών και άνω,...
Απλή αναλογική, τύπου ΣΥΡΙΖΑ