Σε ακόμα μια αγορά αρκετών δισ. ευρώ για στρατιωτικά αεροσκάφη φαίνεται πως προχωρά με ταχείς ρυθμούς η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εν μέσω έντασης με τη γειτονική Τουρκία, αλλά και συνεχών ανατιμήσεων και σφοδρού κύματος ακρίβειας εντός της χώρας μας.
Η νέα «αγορά του αιώνα» ακολουθεί την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τις δηλώσεις του περί απόκτησης μιας μοίρας αεροσκαφών F-35: δηλώσεις που επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία απόκτησης των εν λόγω μαχητικών. Όπως πρόσθεσε ο υπουργός, τα Γενικά Επιτελεία θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών.
Έτσι, μετά τα 5 δισ. ευρώ που θα κοστίσουν οι φρεγάτες Belharra και τα περίπου 3 δισ. για τα αεροσκάφη Rafale, προκύπτει άλλος ένας λογαριασμός που εκτιμάται πως θα αγγίξει τα 3,5 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει συνδέσει την αγορά των F-35 με την αποτυχία του Κυρ. Μητσοτάκη να εμποδίσει την πώληση μαχητικών F-16 στην Άγκυρα. «Είναι αδιανόητο ο κ. Μητσοτάκης, επειδή απέτυχε να αποτρέψει την πώληση F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, να προχωρήσει ως αντιστάθμισμα σε νέα αγορά 4 δισεκατομμυρίων για F-35», σχολίαζαν σχετικά.
